MojWindows

Prvé informácie o tom, že Microsoft plánuje upraviť súčasné rozhranie Centrum Akcií sa objavili v polovici minulého roka, ešte v súvislosti s aktualizáciou Fall Creators Update.

Cieľom tejto zmeny je oddelenie takzvaných rýchlych akcií do samostatnej ponuky pripnutej na panel úloh, pričom Centrum Akcií bude venované systémovým upozorneniam a digitálnej asistentke Cortana.

Podľa aktuálnych informácií sa na novej ponuke s názvom „Control Center“ naďalej pracuje. Používateľ Lucan, ktorý mimochodom informoval o príprave „Windows 10 Lean“, na sociálnej sieti Twitter zverejnil pohľad na systémové nastavenia súvisiace s novým rozhraním.

V testovacích zostavách sa dá, bližšie nešpecifikovaným zásahom, zobraziť ponuka „Control Center“, ako aj sprievodné nastavenia pre jej úpravu, odkiaľ je možné spravovať, ktoré z rýchlych akcií v nej budú zobrazené.

Zavedenie týchto úprav, spolu s ďalšími krokmi pre „čistejšie“ systémové rozhranie, má byť plánované ako súčasť jesennej aktualizácie „Redstone 5“.

Vzhľadom na aktuálne reorganizačné zmeny v Microsofte je ale možné, že sa to opäť posunie. Prvotné zmeny pritom mali byť v systéme zavedené už v rámci aktualizácie Creators Update.

Náš tip
Testovaním prechádzajú ďalšie vylepšenia z jesennej aktualizácie „Redstone 5“
25.04.2018

+