MojWindows

Do vydania ďalšej veľkej aktualizácie pre Windows 10 podľa aktuálnych informácií zostáva už len niekoľko dní, čo znamená, že prípravy v Microsofte momentálne vrcholia. S tým súvisí aj posledné rozšírenie používateľskej základne medzi testermi zapojenými v programe Windows Insider.

V týchto dňoch preto dochádza k sprístupneniu zostavy 17133.1 pre okruh Release Preview. Ide o takzvanú RTM verziu, teda verziu pripravenú na ostré nasadenie. Okrem iného o tom hovorí aj jej samotné označenie – „Aktualizácia funkcií na Windows 10, verzia 1803“.

Aj tí najopatrnejší testeri si vďaka tomu môžu s predstihom vyskúšať nadchádzajúcu aktualizáciu so všetkým, čo prinesie pri svojom oficiálnom vydaní.

Aj v tomto prípade je zostava sprístupňovaná vo viacerých fázach, pričom konečným termínom, kedy má byť dostupná všetkým Insiderom je pondelok 9. apríla. S jej distribúciou pre verejnosť by sa následne malo začať už deň na to, teda 10. apríla.

Je však otázne, či to tak skutočne bude, nakoľko Microsoft do dnešného dňa tento termín, ani samotný názov „Spring Creators Update“ nepotvrdil. Doteraz bolo zvykom, že tieto kľúčové informácie boli známe už niekoľko týždňov vopred. Teraz ale zjavne siahol po inej stratégii.

Náš tip
Teraz je ten správny čas opustiť program Windows Insider

06.04.2018

+