MojWindows

Ešte koncom minulého roka sa do obehu dostali informácie o tom, že v operačnom systéme Windows 10 pribudne podstatne rýchlejšie a jednoduchšie pripájanie zariadení cez Bluetooth. Novinka sa mala podľa prvotných informácií objaviť pod názvom „Quick Pair“ už s príchodom aktualizácie „Redstone 4“, momentálne označovanej aj ako „Spring Creators Update“.

V princípe to má fungovať tak, že pokiaľ sa v blízkosti počítača nachádza podporované zariadenie, systém automaticky zobrazí upozornenie a používateľovi pre „spárovanie“ stačí len kliknúť na tlačidlo „Connect“ zobrazené práve v spomínanom upozornení. Používatelia už viac nebudú musieť prechádzať do systémových nastavení, kde v sekcii „Zariadenia Bluetooth a iné zariadenia“ pripájanie prebieha dnes.

Funkcia je pre verejnosť na vyskúšanie dostupná v aktuálnej testovacej zostave s označením 17093, no zatiaľ je jediným podporovaným zariadením myška Surface Precision Mouse.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Microsoft ale avizuje, že úzko spolupracuje s rôznymi hardvérovými partnermi, vrátane firmy Logitech, na tom, aby sa nový spôsob pripájania stal z dlhodobého hľadiska štandardom bežne dostupným naprieč širokou škálou príslušenstva.

Doplnené 1.3.2018

Používateľ s prezývkou WalkingCat, ktorý je známy tým, že podrobne sleduje všetky informácie z prostredia Microsoftu, prostredníctvom sociálnej siete Twitter upozornil na možné meno tejto funkcie.

Tá by vo finálnej verzii aktualizácie „Redstone 4“ mala byť označovaná ako „Swift Pair“.

01.03.2018

+