MojWindows

Aktualizované 18.4.2017 Viacero našich čitateľov upozorňuje, že aplikácia im k dnešnému dňu opäť funguje tak, ako by mala. Počas uplynulých dní tak pravdepodobne došlo len k problémom na serverov spoločnosti Microsoft. 

Aplikácia Poradca pre inováciu, ktorá na podporovaných smartfónoch so systémom Windows Phone 8.1 slúži na inováciu systému, v týchto dňoch prestala väčšine používateľov fungovať. Ide pritom o jediný oficiálny spôsob ako na staršie smartfóny dostať nový systém Windows 10 Mobile.

Hoci je aplikácia na stiahnutie naďalej dostupná cez Windows Store, po spustení vo väčšine prípadov používateľom neumožní stiahnutie aktualizácie na nový systém. A to aj v prípade doteraz podporovaných smartfónov. V prípade potreby je nateraz možné využiť aplikáciu Windows Insider, kde je nutné zaradiť sa do okruhu Production Ring.

Problémy sa začali objavovať v dobe, kedy Microsoft oznámil zúženie zoznamu smartfónov, ktoré od 25. apríla dostanú očakávanú aktualizáciu Creators Update. Nové verzie systému tak bude po novom dostávať len 13 vybraných smartfónov. Či to súvisí s nefunkčnom aplikáciou Poradca pre inováciu, zatiaľ nie je jasné. Niektorým používateľom sa ale inovovať na Windows 10 Mobile darí aj naďalej, na čo upozornil aj jeden z našich čitateľov.

16.04.2017

+