MojWindows

ESET dnešným dňom aktualizoval dvojicu svojich riešení ESET Remote Administrator a ESET Virtualization Security pre firemných zákazníkov. Pribudlo tak hneď niekoľko vylepšení, ktoré sú pre správcov a IT tímy zaujímavé.

Zatiaľ čo kybernetické útoky rastú vo frekvencii, vážnosti i sile, väčšina organizácií stagnuje v oblasti skvalitňovania infraštruktúry. Analytická spoločnosť Gartner očakáva, že do roku 2020 postihne až 60 percent digitálnych firiem vážny servisný výpadok v dôsledku neschopnosti IT bezpečnostných tímov manažovať digitálne riziká a že 60 percent z bezpečnostného rozpočtu firiem a organizácií bude alokovaných na rýchlu detekciu a reakciu. V roku 2016 to pritom bolo niečo menej než 30 percent.

ESET Remote Administrator

ESET Remote Administrator je vytvorený tak, aby IT personálu dával prehľad o celej sieti, vrátane pracovných staníc, serverov a smartfónov a to z jedného bodu. Vďaka integrácii IBM QRadaru môžu firmy profitovať z flexibility ESET Remote Administratora a zároveň môžu využívať hlavné kompetencie (IBM QRadar) pri vytváraní infraštruktúry. Medzi hlavné vylepšenia patria:

Integrácia IBM QRadar: Všetky hlavné ESET udalosti sú exportované do formátu LEEF, ktorý je pre IBM QRadar natívne známy. ESET Remote Administrator je v konzole IBM QRadar zobrazený ako zdroj logov týchto udalostí.

Multi-tenancy: Ideálne pre veľké firmy a organizácie s jedným centralizovaným serverom a rozdielnymi administrátormi spravujúcimi len endpointy priamo na ich mieste, prípadne pre Managed Service providerov, ktorí spravujú viacerých zákazníkov z jedného servera a ktorí musia zabezpečiť, aby zákazníci nevideli údaje o ostatných používateľoch.

iOS Mobile Device Management: Je integrovaný priamo do ESET Remote Administratora, odteraz podporuje Apple Device Enrollment Program a poskytuje rozšírené funkcionality whitelistingu a blacklistingu aplikácií, filtrovania webu, nastavenie bezpečnosti zariadenia a notifikácií, Anti-Theft funkcionality a iné.

ESET Virtualization Security

ESET Virtualization Security je riešenie založené na VMwar a vShield, umožňuje odbremeniť antivírusové skenovanie do centrálneho zariadenia. V kombinácii s ESET Remote Administratorom 6 poskytuje jednoduchú správu, automatizáciu a kontrolu všetkých chránených počítačov a zariadení v sieti, vrátane fyzických desktopov, serverov a virtuálnych zariadení. Medzi hlavné vylepšenia patria:

Natívna podpora automatizácie úloh VMware NSX: ESET Virtualization Security natívne podporuje mikro segmentáciu a automatické vykonanie úloh, ktoré automaticky presúva infikované zariadenia do odlišných mikro segmentov, čo zabraňuje šíreniu škodlivého kódu a spúšťa skenovanie.

Jednoduché nasadenie: Ihneď po inštalácii ESET Remote Administratora môžu byť ESET Virtualization Security zariadenia nasadené na viacerých hostoch naraz.

Optimalizované skenovacie jadro: Virtuálna infraštruktúra je o optimalizácii zdrojov a výkonu a skenovacie jadro ESETu presne spĺňa tieto požiadavky. Je známy svojou nízkou záťažou na systém a vysokou rýchlosťou, čím ponecháva viac zdrojov pre aplikácie a procesy.

14.03.2017

+