MojWindows

Twitter ešte v októbri oznámil, že svoju sociálnu sieť na zdieľanie krátkych videí Vine plánuje v najbližších mesiacoch zrušiť. S tým malo súvisieť aj postupné odstavenie oficiálnej aplikácie pre rôzne platformy, vrátane Windows 10. Odvtedy však zjavne došlo k prehodnoteniu celej situácie.

Na oficiálnom blogu Vine bol zverejnený príspevok, ktorý oznamuje, že aplikácia Vine bude naďalej fungovať pod novým menom Vine Camera. K premenovaniu a ďalším zmenám, vrátane osekania funkcií, dôjde v januári. Po novom pôjde o aplikáciu na nahrávanie 6 sekundových videí a ich následné zdieľanie na sociálnej sieti Twitter. Prípadne ich bude možné ukladať do pamäte smartfónu a zdieľať na ďalších sociálnych sieťach. Samostatná sociálna sieť Vine už ale nebude aktívna a stane sa z nej archív doteraz nahraných výtvorov.

Myslí sa aj na tvorcov videí a prípadnú zálohu

Pre tvorcov videí bude sprístupnené nové upozornenie „Follow on Twitter“. S jeho využitím tak budú môcť svojich doterajších fanúšikov presmerovať na svoj profil na sociálnej sieti Twitter, s ktorým bude aplikácia spárovaná. Každý, kto si chce uložiť svoje výtvory nahrané cez aplikáciu Vine, tak môže spraviť buď cez oficiálnu stránku, alebo priamo cez súčasnú aplikáciu.

V príspevku nebolo špecifikované, ktoré platformy sa dočkajú „novej“ aplikácie Vine Camera. Keď však vezmeme do úvahy, že univerzálna aplikácia Vine pre Windows 10 vyšla len v máji tohto roka, je pravdepodobné, že predsa len bude aktualizovaná.

18.12.2016

+