MojWindows

Program Windows Insider umožňuje bežným používateľom Windows 10 zapojiť sa do testovania pripravovaných funkcií a noviniek pre tento operačný systém. Okrem toho sa môžu nepriamo, cez svoje pripomienky podieľať na tom, akým smerom sa bude uberať. Program bol oficiálne spustený ešte v roku 2014 a odvtedy stihol poriadne nabrať na popularite. Microsoft dokonca uľahčil spôsob, akým sa používatelia môžu zapojiť a priamo v rozhraní Nastavenia pridal záložku Windows Insider Program.

Náš tip
Program Windows Insider – súhrnný prehľad

Testovanie nových verzií Windows 10 so sebou nesie rôzne riziká v podobe nestability systému, rôznych chýb a ďalších nedostatkov. Preto sa doňho zapájajú skôr technicky zdatní používatelia a nadšenci. Väčšinu používateľov to teda nezaujíma a možno by si dokonca priali ponuku Windows Insider Program zo svojho systému odstrániť. Toto je možné docieliť jednoduchou úpravou registrov.

Ako odstrániť ponuku Windows Insider Program z Nastavení

Napriek tomu, že v registroch nebudeme vykonávať žiaden dramatický zásah, je dobré si systém najskôr zálohovať.

  • Pomocou klávesovej skratky Win + R vyvoláme nástroj Spustenie, kde zadáme regedit.
  • Cez aplikáciu Registry Editor sa preklikáme na adresu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\UI\Visibility.Ako odstrániť ponuku Windows Insider Program z Nastavení
  • Pravým kliknutím myškou na prázdne miesto v pravej časti vyvoláme kontextovú ponuku, kde zvolíme New->DWORD (32-bit).
  • Zadáme označenie HideInsiderPage, ktoré potvrdíme stlačením klávesu Enter.
  • Dvojitým poklepaním na HideInsiderPage otvoríme nastavenia hodnoty, kde zadáme 1.Ako odstrániť ponuku Windows Insider Program z Nastavení
  • Potvrdíme kliknutím na OK.
  • Hotovo.

Po vykonaní týchto krokov sa v ponuke Nastavenie (Win + I) v záložke Aktualizácia a zabezpečenie už nebude zobrazovať ponuka Windows Insider Program.

Ako odstrániť ponuku Windows Insider Program z Nastavení

Vykonané zmeny je kedykoľvek možné zvrátiť nastavením vytvorenej hodnoty HideInsiderPage na 0.

18.12.2016

+