MojWindows

Windows 10 používateľovi umožňuje aj po samotnej inštalácii zmeniť lokalizáciu celého systému, všetkých nastavení a dokonca aj prihlasovacej obrazovky. To všetko navyše v pár jednoduchých krokoch. Demonštrovať budeme prechod z anglickej lokalizácie do slovenčiny, nakoľko toto je situácia, ktorá je pre používateľov asi najzaujímavejšia. Hlavne v prípade, že si nainštalovali testovaciu verziu systému Windows 10 dostupnú cez program Windows Insider alebo si stiahli ISO so systémom v inom jazyku, ako chceli. Ďalšou možnou situáciou je kúpa zariadenia so systémom nainštalovaným v cudzom jazyku. V princípe je samozrejme rovnakým spôsobom možné nainštalovať ľubovolný jazyk, do ktorého je Windows 10 lokalizovaný.

Windows 10 za najlepšiu cenu

Otvoríme si systémové nastavenia buď prostredníctvom ponuky Štart, Centra akcií alebo klávesovou skratkou Win+I. Klikneme na ponuku Time & language. Z ponuky vyberieme Region & language.

ovládací panel

Všimneme si nadpis Languages, pod ktorým klikneme na možnosť Add a language.

windows 10 jazyk

Z ponuky jazykových balíčkov si vyberieme ten, ktorý nás zaujíma. V našom prípade teda Slovenčina.

windows 10 jazyk

Po pridaní do zoznamu naň klikneme a vyberieme možnosť Options. Pokračujeme kliknutím na tlačidlo Download pod nadpisom Download language pack. Počkáme, kým systém stiahne a nainštaluje potrebné súbory. Tento proces trvá niekoľko minút a následne môže byť nutné vykonať reštartovanie počítača.

windows 10 jazyk

Po kliknutí na jazyk si teraz vyberáme možnosť Set as Default. Pokiaľ chceme dostávať lokálny obsah prepneme si ešte v ponuke Country or region na možnosť Slovakia.

windows 10 jazyk

Otvoríme si Control panel. Môžeme to spraviť napríklad cez ponuku Štart alebo použijeme klávesovú skratku Win + X, kde zvolíme Control panel. Pod ikonou Clock, Language, and Region klikneme na Add a language.

ovládací panel

Označíme jazyk, ktorý nastavujeme (Slovenčina) a v ponuke na ľavej strane si zvolíme Advanced settings.

windows 10 jazyk

V ponuke Override for Windows display language klikneme na možnosť Apply language settings to the welcome screen, system account, and new user accounts.

windows 10 jazyk nastavenie

Pod záložkou Administrative v možnosti Welcome screen and new user accounts klikneme na tlačidlo Copy settings.

windows 10 jazyk

Zaškrtneme možnosti Welcome screen and system accounts a New user accounts. Stlačíme OK.

windows 10 jazyk

Systém nás upozorní, že došlo k zmene zobrazovacieho jazyka prostredia a vyžaduje sa reštartovanie systému. Klikneme na tlačidlo Restart now.

windows 10 jazyk zmena

Hotovo. Systém máme plne lokalizovaný do slovenčiny.

Windows 10 za najlepšiu cenu

13.06.2016

+