MojWindows

Microsoft nasleduje kroky včerajšej aktualizácie pre systém Windows 10 a dnes pre zmenu potešil Windows Insiderov, ktorí testujú mobilný Windows 10. Build s označením 10586.122 je momentálne dostupný pre Insiderov zaradených do okruhov Slow Ring a Release Ring.

Pozor na to, v ktorom „Ringu“ ste

Náš smartfón zaradený do okruhu Insider Fast aktualizáciu najskôr nebol schopný nájsť. Pomocou aplikácie Windows Insider sme sa tak museli preradiť do Release Ringu. Až následne sa nám podarilo aktualizáciu vyhľadať a nainštalovať. Fast Ring, kde sme boli zaradení doteraz totiž, slúži na vydávanie aktualizácií z vývojárskej vetvy Redstone. Tie sú dostupné len pre hŕstku smartfónov, ktoré sú priamo predávané so systémom Windows 10 Mobile. Množstvo vylepšení sa pritom prelína so zmenami vo včerajšej aktualizácii pre počítače.

Aké vylepšenia novinka prináša

Podstatné zlepšenia mali prísť po stránke celkovej stability systému vrátane aplikácií, hlavnej obrazovky, aktualizácie aplikácií a nástroja Windows Feedback.

Vylepšené bolo Zdieľanie internetového pripojenia, integrácia Word Flow v prehliadači Microsoft Edge, pripájanie k sieti pri spustení a vložení SIM karty, ako aj synchronizácia emailov na bezdrôtových sieťach, kde je nutné potvrdiť podmienky používania cez špeciálny portál.

Videá zaznamenávané na pamäťové karty majú mať lepšiu kvalitu a v niektorých prípadoch sa má zvýšiť aj kvalita audio záznamu.

Opravený bol problém, ktorý v prehliadači Microsoft Edge blokoval funkciu Zavrieť všetky okná.

Náhľady pri videách sa majú zobrazovať rýchlejšie a bezproblémovo majú fungovať aj dátové profily na zariadeniach s dual SIM.

Zaujímavým bodom zoznamu úprav je vylepšenie správy procesor na pozadí, ktoré sa má odraziť na znížení spotreby energie.

Windows 10 Mobile Aktualizacia

Zdroj: Microsoft

02.03.2016

+