MojWindows

Používatelia operačného systému Windows 10 mimo programu Insider sa v utorok večer dočkali novej aktualizácie. Tak ako to už býva zvykom išlo o kumulatívnu aktualizáciu, ktorá neprináša nové funkcie, ale opravuje viaceré známe chyby systému a celkovo zlepšuje jeho výkon a stabilitu. Aktualizácia s označením KB3140743 zároveň posunula číselné označenie buildu na 10586.122. Microsoft prednedávnom zmenil svoje predošlé rozhodnutie nezverejňovať o týchto aktualizáciách podrobné informácie, a tak sa dozvedáme, čo v systéme bolo upravené a opravené.

Vylepšená bola spoľahlivosť systému vo viacerých oblastiach ako napríklad inštalácia aktualizácií cez Windows Update, proces spúšťania systému, prvá inštalácia a konfigurácia systému, proces autentifikácie, prebudenie z hibernácie, vypínanie, ponuka Štart, Windows Hello, Internet Explorer, Microsoft Edge a zoznam pokračuje ďalej. V podstate sa dá povedať, že systém má byť spoľahlivejší v každom svojom aspekte. Rovnako tak bola vylepšená podpora pre podstatnú časť systémových funkcií vrátane aplikácií, písma, módu lietadlo, Windows Journal, PowerShell a podobne. Drobných vylepšení sa mala dočkať aj Cortana, hlavne pri práci s prehliadačom Internet Explorer.

Zlepšenia sa mal dočkať aj výkon systému pri generovaní náhľadov videí, ako aj používaní procesu NetLogon a Windows Store.

Vylepšená bola podpora pre zariadenia vrátane nositeľnej elektroniky, monitorov a tlačiarní.

Opravený bol problém spôsobujúci, že obsah zložky Obľúbené bol po inštalácii aktualizácií vymazaný.

Vyriešené boli viaceré problémy, ktoré mohli spôsobovať chybu pri spúštaní a aktualizácii niektorých aplikácií alebo v aplikáciách blokovali nákupy.

Windows Update

Najnovšiu aktualizáciu môžete nainštalovať ručne pomocou systémového nástroja Windows Update. Nastavenie -> Aktualizácia a zabezpečenie -> Windows Update -> Vyhľadať aktualizácie.

Zdroj: Microsoft

02.03.2016

+