MojWindows

Spoločnosť Microsoft je konečne pripravená uviesť nové smartfóny Lumia. Pôjde o 2 zariadenia na úrovni vlajkových lodí a 2 zariadenia, ktoré budú patriť do strednej triedy. Aby sme to upresnili high-end smartfóny ponesu názvy Microsoft Lumia 940 a 940 XL a mid-range smartfóny zrejme Microsoft Lumia 740 a 840.

Lumia-940_Windows_10_phone

Všetky vyššie spomínané teda budú nasledovníkmi už existujúcich zariadení na trhu v podobe Nokie Lumia 930, 830 a 730. Spomínané vlajkové lode budú disponovať 5 palcovým displejom v prípade Lumie 940 a 5.7 palcovým displejom v prípade Lumie 940 XL. Keďže ide o high-end smartfóny Lumia, je jasné, že budú disponovať fotoaparátmi s veľkým rozlíšením. Lumia 930 totiž prišla s 20 Mpx PureView fotoaparátom a od noviniek sa očakáva rozlíšenie 24-25 Mpx, čo je veľmi zaujímavé čislo. Predné kamery by pritom mali určite oplývať minimálne 5 Mpx rozlíšenim.

Ešte zaujímavejšie sú špekulácie, ktoré hovoria o tom, že tieto smartfóny budú obsahovať 3 inovatívne vlastnosti v podobe 3D interakcie, iris skeneru a podpory stylus. Všetky tri určite vyzerajú zaujímavo, no treba spomenúť fakt, že Microsoft už plánoval priniesť 3D technológiu už minulú jeseň, ale nakoniec z toho nič nebolo. Iris technológia je ďalšia s futuristických nápadov, ktorá síce vyzera na prvý pohľad veľmi dobre, no prichádza s množstvom neznámych veci, ako napr. jej funkčnosť v tme, rýchlosť a pod. Praktickejší je určite snímač odtlačkov prstov. Nakoniec tu máme dotykový stylus, ktorého podpora je síce veľmi pekná, ale množstvo používateľov ho aj tak využívať nebude.

Čo sa týka dvojice smartfónov Lumia 840 a 740, ktoré budú spadať do strednej kategórie, mali by disponovať 13-14 Mpx PureView fotoaparátom a 5 palcovým displejom. Lumia 740 pravdepodobne výjde aj v XL verzií, ktorá bude mať až 5.7 palcový displej. Upozorňujeme však, že tieto údaje môžu byť zavádzajúce a nie sú zatiaľ potvrdené. To isté platí aj o názvoch zariadení. Jedno je však isté. Špecifikácie budú určite lepšie ako u ich predchodcov. Odhalenie všetkých smartfónov príde veľmi pravdepodobne spolu s odhalením operačného systému Windows 10 už toto leto.

Zdroj: phonearena

17.04.2015

+