MojWindows

Windows 10 náhľad pre vývojárov je na svete už vyše mesiaca, no ešte nevieme veľa o nadchádzajúcej aktualizácií pre mobilné zariadenia. Keďže Microsoft sa rozhodol pre jednotný operačný systém, ktorý bude fungovať na všetkých zariadeniach vrátane smartfónov, každú chvíľu by sa mohla objaviť správa alebo náhľad aj pre mobilné zariadenia.

Samozrejme je jasné, že Windows 10 nebude vyzerať rovnako ako na notebookoch alebo desktopoch. Microsoft určite prispôsobí rozhranie tak, aby vyhovovalo potrebám mobilných zariadení. Podľa dôveryhodného zdroja teraz Microsoft testuje 3 rôzne verzie Windows pre mobilné zariadenia. Prvé dve sú vraj dve veľké aktualizácie pre Windows Phone 8.1. Tretia a posledná je však najzaujímavejšia, pretože sa údajne jedná o skorý build Windows 10 pre mobilné zariadenia.

Zatiaľ nie sú známe ďalšie bližšie informácie o prebiehajúcom vývoji tohto operačného systému, pretože je na teraz vyvíjaný len interne v spoločnosti Microsoft. Hneď ako budeme mať nové informácie prinesieme vám ich v ďalšom článku.

Zdroj: phonearena

10.11.2014

+