MojWindows

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o tom, že Microsoft chystá prvú aktualizáciu pre svoje zariadenia so systémom Windows Phone 8.1. Tá mala byť oficiálne uvoľnená tento týždeň a už dnes sa prví šťastní majitelia dočkali niekoľkých nových funkcií a vylepšení systému.

livefolders

Aktualizácia je momentálne dostupná pre majiteľov zariadení s Windows Phone 8.1 Developer Preview. Vývojárom sa môžete stať aj vtedy, keď sa zúčastníte programu Microsoft App Studio Program. Pre bežných užívateľov bude aktualizácia dostupná niekedy v najbližšom období, no Microsoft bližšie nešpecifikoval presný termín.

Microsoft pridal do aktualizácie pre svoj mobilný operačný systém hneď niekoľko vylepšení. Medzi najvýraznejšie zmeny patrí možnosť vytvárať priečinky na domovskej obrazovke jednoduchým pretiahnutím dlaždice a pustením na inú. V niektorých krajinách sveta bola sprístupnená aj aplikácia Cortana, ktorá je výborným hlasovým asistentom, no doposiaľ bola dostupná iba v USA. Odteraz už môžu niektoré výhody tejto aplikácie čerpať aj užívatelia v Kanade, Austrálii, Indii a Číne. Medzi ďalšie vylepšenia patrí možnosť označiť viacero SMS-správ, s ktorými je potom manipulácia oveľa jednoduchšia. Pribudla aj podpora pre 7-palcové zariadenia a rozlíšenie 1280 x 800 pixelov.

Máte už na svojom zariadení dostupnú aktualizáciu? Dajte nám v diskusii vedieť, aké zmeny a novinky ste v novom systéme odhalili.

Zdroj: The Verge

04.08.2014

+