MojWindows

Spoločnosť Lenovo oslavuje 10. výročie vzniku notebookového radu YOGA, ktorý do sveta počítačov priniesol prelomovú inováciu. Dizajnérom sa podarilo navrhnúť špeciálne 360-stupňové kovové pánty, ktoré umožňujú notebook používať v štyroch rôznych režimoch. V roku 2012 tak vznikol prvý konvertibilný notebook na svete.

Inšpiráciou pri vývoji tohto jedinečného zariadenia bolo ohýbanie sa ľudského tela pri cvičení jogy. Od svojho vzniku si tento modelový rad vybudoval pevné postavenie na trhu. Vo veľkej miere majú na tom podiel inovácie, ktoré neustále prináša a vďaka ktorým je považovaný za prémiový. V rámci produktového portfólia spoločnosti Lenovo sa práve YOGA vyznačuje najväčším počtom inovácií.

„Inovácie, ktoré YOGA za dekádu od svojho vzniku priniesla do sveta technológií, pomáhajú podporovať ambície našich zákazníkov tým, že im dávajú flexibilitu a výkon, aby mohli byť sami sebou a pracovať a zabávať sa tak, ako to práve cítia,“ hovorí Vladimír Varzaly, Country Sales Manager Lenovo.

Za najvýznamnejšie míľniky sa považujú:

  • Prvý viacrežimový notebook na svete (2012)
  • Prvý notebook s hodinkovým kĺbom (2014)
  • Prvý notebook s rotujúcou zvukovou lištou so systémom reproduktorov Dolby Atmos (2018)
  • Prvý spotrebiteľský notebook s krytom webkamery na ochranu súkromia (2018)
  • Prvý notebook s bezdotykovým prihlásením (2019)

Dizajn, ktorý sa páči

Podstatou značky YOGA je poskytovať spotrebiteľom slobodu pri práci, tvorení alebo zábave kedykoľvek a kdekoľvek, tým, že spája to najlepšie z tradičných počítačov s tým najlepším z tabletov. Univerzálny viacrežimový dizajn YOGA predstavuje harmóniu medzi tvorbou a konzumáciou obsahu a súčasne ponúka optimálny zážitok z notebooku a tabletu v jednom zariadení.

Notebooky YOGA tak nie sú výnimočné iba inovatívnymi funkciami, ich silnou stránkou je aj ich neustále štýlový dizajn, ktorý udáva trendy – od farebných variácií až po materiály ako uhlíkové vlákno, sklo, džínsovina či koža.

hľadajú trendy ultra-prenosný šperk s najnovšími technológiami a inováciami, ktorým sa chcú pochváliť a zároveň hľadajú najlepšieho kamaráta do práce aj pre zábavu. Aj vďaka tomu sa v rámci Slovenska predá ročne viac ako 1 500 kusov notebookov a desktopov Yoga,“ hovorí Peter Oravec, riaditeľ spotrebiteľského segmentu Lenovo.

Počítače YOGA dnes poznáme v rôznych formách a konceptoch, vrátane tenkých ultrabookov, desktopových počítačov, chromebookov a tabletov. Rozlišujú sa podľa výkonnostnej triedy, pričom vlajková loď má aktuálne označenie Lenovo YOGA 9i. Do portfólia pribudol rad aj YOGA Slim, ktorý má bežné pánty a je charakteristický vysoko kvalitným spracovaním a prenosnou výkonnosťou. Je navrhnutý tak, aby umožňoval používateľom adaptovať sa na súčasný hybridný životný štýl prostredníctvom inteligentného výkonu, zabezpečenia a rozpoznávacích funkcií.

+