MojWindows

Pre konzoly rodiny Xbox One je od včera dostupná nová systémová aktualizácia, ktorá sa nesie v duchu menších úprav a vylepšení. Táto skutočnosť sa má odrážať aj na dobe jej inštalácie, čo by sa podľa dostupných informácií malo zmestiť do 15-tich minút.

K inštalácii novej aktualizácie s názvom „October 2019 Xbox One Update“ vás buď konzola vyzve automaticky, prípadne tento proces môžete spustiť ručne cez systémové nastavenia.

Októbrová aktualizácia prináša nové „rodinné nastavenia“, upozorňovania pre zoznam želaní, vylepšenia pre službu Mixer, možnosť odporučiť hry z ponuky Xbox Game Pass svojim priateľom či ďalšie drobné úpravy pod kapotou.

Rodinné nastavenia – časové obmedzenie konkrétnych hier a aplikácií

  • V rámci rodinných nastavení je možné nastaviť, koľko času môže používateľský účet stráviť používaním konkrétnych aplikácií a hier.
  • Táto možnosť pre špecifikovanie obmedzení pre jednotlivé aplikácie a hry pribúda k doterajšiemu časovému limitu pre celkové používanie zariadenia.
  • Nastavenia sú prepojené s používateľským účtom a prenášajú sa naprieč konzolou a počítačmi. Ak má dieťa denný limit 1 hodinu hrania konkrétnej hry, nemôže to obísť tým, že po vypršaní limitu prejde z konzoly na počítač a získa tak dodatočnú hodinu hrania.

Upozornenia pre zoznam želaní

Systémové upozornenie používateľom oznámi, kedy sa hry z ich zoznamu želaní predávajú za zníženú cenu, aby im neušla žiadna z prebiehajúcich akcií.

Mixer

Aplikácia Mixer je hlbšie integrovaná do rozhrania konzoly Xbox One, aby sa používatelia dokázali rýchlejšie a jednoduchšie dostať k vysielaniam. Po novom vraj nebude nutné spúšťať samostatnú aplikáciu.

Odporúčanie hier z ponuky Xbox Game Pass

Hry z ponuky služby Xbox Game Pass bude možné odporučiť svojim priateľom prostredníctvom súkromnej správy, prípadne ich „produktovú stránku“ zdieľať s celou komunitou cez kluby alebo svoj zoznam aktivít (Activity Feed).

Ďalšie menšie vylepšenia

  • Aktualizácia má vylepšovať sekciu „Recent Players“, prostredníctvom ktorej bude jednoduchšie spojiť sa s hráčmi, pridať si ich medzi svojich priateľov, prípadne ich pozvať do hry
  • Vylepšený mal byť aj proces automatickej inštalácie aktualizácií pre hry, čo má v praxi výrazne zredukovať výskyt situácii, kedy sa pri pokuse o spustenie hry používateľovi zobrazí obrazovka vyzývajúca na stiahnutie aktualizácie
  • Súčasťou konzolového systému sa stáva aplikácia „Events“, ktorá bude združovať a pripomínať udalosti súvisiace s obľúbenými hrami a komunitami používateľa
  • Nastavenia pre vytváranie záznamov z hier je rozšírené o špecifickejšie možnosti. Zvoliť bude možné z nastavení „Captures by me“, „Captures by me or games“ alebo „Don’t capture“. V prípade prvej možnosti sú záznamy vytvárané len po ručnom spustení používateľom, druhá umožňuje, aby hry záznamy vytvárali aj automaticky (napríklad zostrihy), tretia vytváranie záznamov úplne zakazuje.

Experimentálna funkcia pre vytváranie záznamov a snímok obrazovky

Microsoft vo svojom oficiálnom popise „októbrovej aktualizácie“ informuje aj o novej skúšobnej verzii rozhrania „Capture & Share“ pre vytváranie záznamov a screenshotov. Tá bude zatiaľ dostupná len malej časti používateľov za účelom získania spätnej väzby.

09.10.2019

+