MojWindows

Keď Microsoft na trh uvádzal službu Xbox Game Pass, službu, ktorá zákazníkom za mesačný poplatok ponúka prístup k viac ako stovke konzolových hier, padli uistenia, že hry, ktorých produkciu zastrešuje konzorcium Microsoft Studios (terajšie Xbox Game Studios) budú v službe dostupné hneď v deň ich celosvetovej premiéry a navyše jej súčasťou budú natrvalo.

Inak povedané, „first-party hry“, teda Microsoft exkluzivity, budú predplatiteľom dostupné hneď a natrvalo, takže nehrozí, že by z ponuky mohli byť odstránené, a to trvalo a nie dočasne.

V tejto súvislosti ale počas minulého týždňa došlo k zaujímavej situácii – oficiálna aplikácia Xbox Game Pass hlásila, že herný katalóg služby počas októbra opustí, okrem iného aj titul Halo Wars: Definitive Edition.

To, že sa na zozname nachádza práve táto hra poriadne prekvapilo – ide totiž o hru z produkcie koncernu Xbox Game Studios, niekdajšieho Microsoft Studios, takže k jej odstráneniu by v súlade s predošlými uisteniami vôbec nemalo dôjsť.

Táto skutočnosť preto vyvolala otázku, či Microsoft zmenil svoje predošlé stanovisko, čo by bola skutočne škoda, alebo či je v pozadí vzniknutej situácie niečo viac. Našťastie sa ukázalo, že obavy boli prehnané a nič sa nemení.

Halo Wars: Definitive Edition sa na zoznam hier, ktoré službu opustia, dostala omylom. Išlo o prostú chybu a v platnosti je stále pôvodný prístup Microsoftu ku svojej službe, presne tak, ako si na to zákazníci zvykli:

Hry, ktorých produkciu Microsoft zastrešuje cez Xbox Game Studios, prípadne zastrešoval cez niekdajšie Microsoft Studios, budú stálou ozdobou služby Xbox Game Pass. Obmieňané budú len hry z produkcie tretích strán. Microsoft to potvrdil napríklad aj v stanovisku pre portál OnMSFT.

21.10.2019

+