MojWindows

Microsoft počas svojej októbrovej prezentácie odhalil aj siedmu generáciu obľúbeného 2v1 Surface Pro 7. Tá ale so sebou prináša len skutočné minimum zmien, pričom asi najväčšou je pridanie očakávaného USB-C, hoci bez podpory Thunderbolt 3. USB-C nastupuje namiesto pôvodného mini DisplayPortu.

Po stránke dizajnu a vyhotovenia sa reálne nemení nič, stále ide o rovnaké 2v1 s 12,3-palcovým displejom a ikonickým stojanom, no zariadenie dostalo nové „vnútornosti“. Aj v tomto prípade ide o prechod na 10. generáciu procesorov Intel Core, ktoré majú v porovnaní s 8. generáciou, v Surface Pro 6, ponúknuť až o 40% vyšší výpočtový výkon a dvakrát vyšší grafický výkon.

Za zmienku z oblasti vylepšení stojí podpora štandardov Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0. Microsoft dal zariadeniu do vienka ešte aj nové mikrofóny, ktoré majú byť vyladené tak, aby lepšie zachytávali reč. Výdrž batérie je uvádzaná na 10,5 hodiny, čo je prekvapivo o 3 hodiny menej než to bolo pri Surface Pro 6. Aj tu by ale malo platiť, že batériu na 80% nabijeme už za necelú hodinu.

Cena začína na 749 dolároch, predobjednávky už boli spustené a zariadenie bude k dispozícii od 22. októbra. Základná konfigurácie ponúkne Intel Core i3, 4 GB RAM a 128GB SSD, tá najvyššia Core i7, 16GB RAM a 1TB SSD.

03.10.2019

+