MojWindows

Microsoft rozšíril rodinu produktov Surface o bezdrôtové slúchadlá do uší Surface Earbuds. Pri ich prezentácii vyzdvihol v podstate bežné oblasti ako vynikajúca kvalita zvuku, komfort pre celodenné používanie, 24-hodinová výdrž batérie či ovládanie gestami – jednoduchým dotykom je možné prijímať hovory alebo ovládať prehrávanie hudby, bez toho, aby používateľ musel siahnuť po smartfóne.

Každé z dvojice slúchadiel taktiež disponuje dvomi mikrofónmi optimalizovanými na zachytávanie reči a filtrovanie okolitého ruchu, čo do popredia vystupuje hlavne v súvislosti so zabudovaným prepojím na Office 365. Okrem toho, že cez gestá na slúchadlách bude možné napríklad posúvať slajdy v PowerPointe, zaujímavejšia je možnosť prevodu hovoreného slova na text, a to aj s plynulým prekladom do viac ako 60 jazykov. Spomínaná je ešte aj možnosť hlasového ovládaniu Outlooku pre prístup k e-mailom a kalendáru, no to má byť dostupné len v USA. 

Za zmienku ešte stojí jednoduché spárovanie jedným kliknutím, ako aj netradičný dizajn, ktorý môže niektorých ľudí odradiť. Ide však o cenu za spomínanú ergonómiu.

Slúchadlá Microsoft Surface Earbuds sa budú bezdrôtovo nabíjať po vložení do pribaleného púzdra, ktoré inak slúži aj na ich ochranu pri prenášaní. Keď už sme pri „nabíjacom puzdre“, Microsoft síce v prezentácii uviedol, že slúchadlá prichádzajú až s 24-hodinovou výdržou, no pri tomto vyjadrení by mala byť *. Slúchadlá na jedno nabitie totiž vydržia maximálne 8 hodín a púzdro poskytuje dostatok energie na ich dva ďalšie plné nabitia (8+8+8).

Do predaja sa majú dostať ešte pred koncom tohto roka, cena je stanovená na 249 dolárov. Dostupnosť a cenu pre náš trh sa pokúsim overiť v najbližších dňoch.

02.10.2019

+