MojWindows

Slovenské zastúpenie spoločnosti Creative včera ohlásilo nový prírastok do radu zvukových kariet Sound Blaster.

Nová externá zvuková karta Sound Blaster X3, má v sebe ako prvý produkt z radu Sound Blaster obsahovať integrovanú technológiu Super X-Fi. Táto technológia podľa popisu výrobcu „prenáša zážitok z počúvania systému viacerých reproduktorov do slúchadiel a personalizuje ho pre vytvorenie prirodzenejšieho zvuku“.

Sound Blaster X3 zosobňuje to najlepšie z technológie Sound Blaster overené 30 rokmi skúseností. Je to 7.1 viackanálový USB DAC s vysokým rozlíšením ponúkajúci až 32-bitové / 192 kHz prehrávanie a slúchadlový zosilňovač.

Okrem diskrétneho 7.1 kanálového výstupu ponúka externá zvuková karta aj 7.1 virtualizáciu iba na 2 reproduktoroch. Môže sa tiež pochváliť kódovaním Dolby Digital Live na optické pripojenie k externým prijímačom pre multikanálové prehrávanie zvuku. Okrem toho môžu používatelia využívať Sound Blaster technológiu priestorovej virtualizácie, ktorá sa dá úplne prispôsobiť ich potrebám.

Vďaka novej dostupnej funkcii vyváženia zvuku je možné prepínať hlasitosť medzi dvoma zdrojmi zvuku jednoduchým otočením gombíka. Táto šikovná funkcia osloví hlavne používateľov PC a Mac, ktorí pri sledovaní filmov radi chatujú alebo dávajú prednosť počúvaniu svojich obľúbených skladieb počas hrania hier.

Zvukovka Sound Blaster X3 je kompatibilná s PC, Mac, PS4 a Nintendom Switch. U vybraných predajcov sa bude predávať za cenu 99,99€. Presný termín spustenia predaja Creative v tlačovej správe neuvádza. 

26.09.2019
Zdroj: TS

+