MojWindows

Spoločnosť HP na predstavenie nových produktov využila koniec augusta, konkrétne herný veľtrh Gamescom 2019. Medzi novinkami sa blyslo softvérové riešenie OMEN Command Center v novej verzii, kopa príslušenstva, ale aj nejaké to „železo“ zastúpené zostavou Pavilion Gaming Desktop a notebookom Pavilion Gaming 15.

Hoci produkty ako také majú svoju svetovú premiéru už pár dní za sebou, slovenské zastúpenie HP tento týždeň zverejnilo podrobnosti, vrátane očakávanej dostupnosti a cien jednotlivých produktov.

Nová verzia OMEN Command Center

Aplikácia kompatibilná so všetkými počítačmi s operačným systémom Windows 10, ktorú si možno stiahnuť z Windows Store, teraz ponúka celý rad nových výkonných funkcií, ktoré z nej robia plnohodnotný herný hub.

  • Coaching je nová služba pre osobné počítače OMEN. V tejto fáze pre hru League of Legends, no ďalšie hry sa chystajú. Ide o nástroj, ktorý pomocou umelej inteligencie (od Mobalytics) analyzuje hru, silné a slabé stránky hráča a dáva tipy, ako sa zlepšiť.
  • S My Games môžu hráči spravovať a využívať svoje herné knižnice na všetkých zariadeniach z jedného miesta; majú tak rýchly a jednoduchý prístup ku všetkým svojim obľúbeným hrám. My Games ponúka aj monitoring hry v reálnom čase a týždenné analýzy vrátane tipov.
  • Nová funkcia Profiles umožňuje tvorbu rôznych profilov na počítačoch a príslušenstva OMEN. Je kompatibilná tiež s klávesnicou OMEN Sequencer a myšou OMEN Photon Mouse.
  • So službou Rewards Beta (na technológii od Versus Systems), ktorá je dostupná v USA, hráči hrajú svoje obľúbené hry, zlepšujú svoje herné zručnosti a súťažia s ostatnými – a zbierajú pritom odmeny.

Služba Game Coaching je už dostupná v rámci Command Center; služba Rewards bude dostupná v rámci Command Center od začiatku roka 2020.

Nové monitory

Nový monitor OMEN X 27 s Quad HD (2560 x 1440) rozlíšením, extrémne vysokým dynamickým rozpätím a farebnou škálou DCI P3 90 % ponúka imerzívny herný zážitok. Jeho obnovovacia frekvencia 240 Hz s dobou odozvy 1 ms a certifikácia AMD Radeon FreeSync 2 HDR sú zárukou plynulého obrazu aj pri hraní v režime HDR.

A to všetko v kombinácii s výrazným dizajnom ultra-tenkého rámčeku (3 strany), celokovovým, výškovo nastaviteľným stojanom a ambientným osvetlením, ktorého intenzitu možno ovládať cez OMEN Command Center.

Nechýbajú ani ďalšie vychytávky pre hráčov ako napríklad nová patentovaná funkcia podpory zameriavania, ktorej tvarové a farebné parametre je možné používateľsky nastavovať.

Cena a dostupnosť monitoru OMEN X 27 bude na Slovensku upresnená neskôr.

V segmente monitorov hlási HP ešte dva ďalšie prírastky – herné monitory HP 22x a HP 24x. Oba ponúkajú impozantnú obnovovaciu frekvenciu 144 Hz, dobu odozvy 1 ms, technológiu AMD Radeon FreeSync, integrované reproduktory s kvalitným zvukom a nastaviteľné stojany. Monitor HP 24x je navyše G-SYNC Compatible a má ultra tenký rámik pre dokonalé ponorenie sa do herného diania.

Monitor HP 22x bude na Slovensku v predaji od októbra za cenu 155 €.

Monitor HP 24x bude na Slovensku v predaji od októbra za cenu 199 €.

 

Príslušenstvo a doplnky

Nová náhlavná súprava OMEN Mindframe Prime Headset prichádza s niekoľkými zaujímavými vylepšeniami:

  • Revolučná funkcia aktívneho chladenia vďaka technológii FrostCap Technology v sebe zahŕňa aj pasívne chladenie pomocou grafitového tepelného rozvádzača, ktorý využíva väčšie plochy náušníkov.
  • Zabudovaný 7.1 Surround Sound s technológiou C-Media Xear vytvára dojem priestorového zvuku.
  • Mikrofóny s technológiou tlmenia ruchov z okolia (ENC) sú zárukou jasného a čistého prenosu hlasu.
  • Funkcia OMEN Audio Lab, ktorá je súčasťou OMEN Command Center, poskytuje plnú kontrolu nad zážitkom z počúvania s 10-pásmovým ekvalizérom, ktorý má niekoľko predvolieb, možnosť prispôsobenia úrovne zvuku a ovládanie 7.1 Surround Sound a mikrofónov s ENC.

Náhlavná súprava OMEN Mindframe Prime Headset bude v predaji na Slovensku od októbra v bielej a čiernej farbe za cenu 149 €.

Klávesnice Pavilion Gaming Keyboard 800 ponúka tiché a zároveň rýchle červené mechanické tlačidlá, so 100 % ochranou proti tzv. ghostingu vďaka technológii N-key Rollover. Nechýba ani komfortná odnímateľná opierka na zápästia a štvorzónové LED osvetlenie s rýchlou voľbou režimu podsvietenia.

Klávesnica Pavilion Gaming Keyboard 800 bude na Slovensku dostupná za cenu 64.99 €.

OMEN je aj tradičnou značkou kvalitných lifestyleových doplnkov pre hráčov. Nedávno bol uvedený na trh rad OMEN Apparel a originálny batoh OMEN X Transceptor.

Teraz na tento trend nadväzuje kolekcia OMEN Transceptor s taškami a batohmi OMEN Transceptor 17.3″ Duffel Bag, 15″ Rolltop Backpack, 15″ Backpack, ktoré uspokoja nároky cestujúcich hráčov. Nechýba ani puzdro OMEN Transceptor Headset Case, ktoré je určené na prepravu náhlavnej súpravy OMEN Mindframe Prime Headset.

Tašky a batohy OMEN Transceptor budú na Slovensku v predaji od septembra za ceny začínajúce na sume 44.90 €.

Nové počítače

Stolný systém Pavilion Gaming Desktop je navrhnutý pre rozšíriteľnosť a jeho 15L dizajn kladie dôraz aj na ekonomiku priestoru. Konštrukcia ponúka sloty až pre tri pevné disky, používateľsky rozšíriteľnú pamäť grafickej karty, sieťové karty a Wi-Fi moduly.

Na výber sú procesorové jednotky až do osemjadrového procesora Intel i7 9. generácie alebo osemjadrového AMD Ryzen 7 tretej generácie, grafika až NVIDIA GeForce RTX 2070 vrátane najnovšej RTX 2060 SUPER, a až 32 GB DDR4 SDRAM pamäti.

Pavilion Gaming Desktop bude na Slovensku v predaji od októbra za ceny začínajúce na sumách 779 € (AMD) a 799 € (Intel).

Najnovší herný notebook Pavilion Gaming 15 je osadený procesorom AMD – až po Ryzen 7 a grafikou až NVIDIA GeForce GTX 1660Ti Max-Q. Vďaka obrazovke s ultra tenkými rámčekmi, frekvenciou 144 Hz / 60 Hz a rozlíšením 1080p je tento herný notebook priamo predurčený k ponoreniu sa do hry.

Dva ventilátory, väčší vetrací otvor v zadnom rohu a väčšie otvory prívodu vzduchu maximalizujú prúdenie vzduchu pre optimálny celkový výkon s ochranou proti prehrievaniu počítača aj pri dlhej dobe chodu. Tento vysoko prenosný notebook je navrhnutý pre ničím nerušenú hernú zábavu aj pre tvorbu obsahu.

Notebook Pavilion Gaming 15 bude na Slovensku v predaji od októbra za ceny začínajúce na sume 659 €.

 

04.09.2019

+