MojWindows

Tohtoročný veľtrh IFA 2019 v Berlíne už odštartoval a na verejnosť sa pomaly začínajú dostávať informácie o prvých veľkých technologických novinkách pre najbližšie mesiace. Medzi vystavovateľmi nechýba ani spoločnosť Creative, ktorá tu naživo predstavuje svoje najnovšie portfólio zvukových riešení.

Už pred pár dňami sa ale podelila o detaily o tom, čo presne budú návštevníci môcť vidieť. Ísť má o rozmanité inovácie počnúc slúchadlami cez prenosné reproduktory až po zvukové karty s vysokým rozlíšením.

Prehľad produktov Creative z IFA 2019 tak ako ich popisuje výrobca

Sound Blaster X3: Prvý Sound Blaster s technológiou Super X-Fi

Creative tento rok prináša Sound Blaster X3, ktorý má ako prvý z radu Sound Blaster zabudovanú prelomovú technológiu Super X-Fi. Super X-Fi prenáša zážitok z priestorového zvuku reproduktorov do slúchadiel a vytvára tak prirodzenejší zvuk. 

Sound Blaster X3 zosobňuje to najlepšie z technológie digitálneho spracovania Sound Blaster v externej zvukovej karte. Okrem zabudovanej technológie Super X-Fi je to aj 7.1 viackanálový USB DAC s vysokým rozlíšením ponúkajúci 32-bitové / 192 kHz prehrávanie a slúchadlový zosilňovač.

Sound Blaster X3 je vybavený kódovaním Dolby Digital Live na optické pripojenie k externým prijímačom pre viackanálový zvuk v reproduktoroch a je vynikajúcim audio doplnkom pre dokonalý filmový zážitok.

Sound Blaster X3 je univerzálny z hľadiska konektivity a ponúka kompatibilitu s PC, Mac, PS4 a Nintendom Switch. Podporuje ho nový softvér Sound Blaster Command pre osobné počítače a mobilná aplikácia pre používateľov konzol.

SXFI THEATER: Bezdrôtové slúchadlá s nízkou latenciou a holografickým zvukom

Ďalšou výstavnou novinkou je Creative SXFI THEATER, najnovšie prielomové riešenie bezdrôtových slúchadiel. Vďaka technológii slúchadlovej holografie Super X-Fi prináša zážitok ako v skutočnom kine.

Vyniká svojím originálnym 2,4 GHz digitálnym bezdrôtovým zvukovým prenosom s päťkrát menšou latenciou ako v prípade prenosu Bluetooth čo znamená bezproblémovú synchronizáciu zvuku a videa pre svojich používateľov.

S výdržou batérie až 30 hodín sa radí k tým najlepším medzi bezdrôtovými slúchadlami. SXFI THEATER obsahuje herný mikrofón pre lepšiu a čistejšiu komunikáciu a je kompatibilný s PC, Mac, PS4 a Nintendo Switch.

Spoločnosť Creative predstaví na IFA 2019 ďalšie novinky, ako napríklad:

  • Najpokročilejšiu PCI-e zvukovú kartu Sound Blaster AE-9, vrchol inovácií v oblasti PC
  • Outlier Gold, nový zlatý štandard v bezdrôtových slúchadlách so 14 hodinovou výdržou na jedno nabitie a softvérom Super X-Fi
  • MUVO Play, vodotesný stereo reproduktor ideálny pre outdoor
  • T100, prvotriedne Hi-fi 2.0 stolové reproduktory
04.09.2019
Zdroj: TS

+