MojWindows

Microsoft v týchto dňoch pracuje na novom systémovom rozhraní pre konzoly Xbox One. Aktuálne je novinka dostupná pre používateľov zapojených do programu Xbox Insider, ktorí ho majú otestovať a následne sa s vývojármi majú podeliť o svoje dojmy a postrehy. Nateraz tak nie je garantované, že sa upravené rozhranie dostane do ostrej prevádzky.

K úprave dochádza v oblasti domovskej obrazovky, kde boli „karty“, respektíve záložky Home, Game Pass, Mixer, Community a Store nahradené ikonami. Prechod na požadovanú obrazovku sa pôvodne uskutočňoval stlačením horných tlačidiel LB a RB na gamepade, no v novej verzii rozhrania je potrebné prejsť na konkrétnu ikonu a zvoliť ju, rovnako ako keď spúšťate hru či aplikáciu.

Hoci to z pohľadu ovládania vyzerá byť o štipku komplikovanejšie, v konečnom dôsledku malo touto zmenou dôjsť k citeľnému zvýšeniu rýchlosti a plynulosti systémového rozhrania, čo je určite vítaná zmena. Microsoft sa však spolieha práve na používateľov konzol Xbox One, ktorí majú povedať, či upravené rozhranie dáva zmysel alebo nie.

05.08.2019
Zdroj: Microsoft

+