MojWindows

Priaznivci hry Minecraft sa nakoniec nedočkajú sľúbeného grafického vylepšenia, ktoré mal priniesť balíček „Super Duper Graphics Pack“ pôvodne ohlásený ešte počas herného veľtrhu E3 2017.

Vydanie balíčka bolo najskôr plánované na jeseň 2017, neskôr posunuté na rok 2018, no a aktuálne štúdio Mojang oficiálne oznámilo zrušenie celého projektu.

V príspevku na oficiálnej stránke tento krok zdôvodňuje tým, že počas prác sa projekt ukázal byť až príliš technicky náročným na implementáciu. Vývojári taktiež neboli spokojní s tým, ako sa hra po zavedení zmien správala na jednotlivých platformách.

Balíček mal do hry priniesť napríklad podporu pre 4K rozlíšenie a HDR či prepracované správanie a vizualizáciu svetla, tieňov a vody. Zároveň malo ísť o jednu z plánovaných demonštrácii potenciálu konzoly Xbox One X.

Nakoniec k vylepšeniu hry touto cestou síce nedôjde, no tvorcovia sľubujú, že už teraz hľadajú iný spôsob ako grafickú stránku vylepšiť. Zatiaľ nič nekonkretizujú, no už čoskoro máme očakávať nové informácie.

14.08.2019

+