MojWindows

Konzoly rodiny Xbox One sa dočkali ďalšej systémovej aktualizácie, tentokrát s označením „July 2019 Xbox Update“. Novinka však prináša len skutočné minimum vylepšení a zmien, pričom väčšina z nich sa týka kolaborácie s digitálnou asistentkou Alexa.

Microsoft uvádza, že novinky reagujú priamo na požiadavky zákazníkov a verejných testerov zapojených do programu Xbox Insider.

Konzola by mala na inštaláciu aktualizácie vyzvať automaticky po spustení, prípadne si jej dostupnosť môžete overiť cez systémové nastavenia. Predpokladám, že veľkosť aktualizácie bude zodpovedať obsahu, takže stiahnutie bude otázkou pár minút.

  • Play Later – hry z ponuky služby Xbox Game Pass je možné pridávať do osobného zoznamu pre neskoršie hranie. V podstate ide o ekvivalent „zoznamu želaní“, akurát s tým rozdielom, že tu si pridávate hry, ktoré si časom chcete zahrať.
  • Alexa Xbox Skill – prepojenie konzoly Xbox One s digitálnou asistentkou Alexa je podporované vo viacerých krajinách (Austrália, Kanada, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Mexiko a Španielsko). Súčasne boli pridané ďalšie možnosti/príkazy. Napríklad “Alexa, ask Xbox what are my friends playing?” alebo “Alexa, ask Xbox to pair my controller.”.
  • Alexa a Xbox Game Pass – cez Alexu je po novom možné zistiť informácie o službe Xbox Game Pass. Pridané boli príkazy ako “Alexa, ask Xbox what’s new on Game Pass?”, “What’s popular on Game Pass?”, “What games is Game Pass losing?”. Kompletný zoznam príkazov je dostupný na oficiálnom webe.

09.07.2019

+