MojWindows

Microsoft prednedávnom aktualizoval podmienky pre svoje používateľské kontá, ktoré sú vyžadované pre niektoré aplikácie a služby, no používať ich možno napríklad aj pre prihlasovanie do novších operačných systémov Windows namiesto lokálneho konta.

Po novom bude od 30. augusta 2019 platiť, že pokiaľ sa používateľ do svojho konta neprihlási ani raz počas dvoch rokov, Microsoft môže pristúpiť k vymazaniu takéhoto konta kvôli neaktivite.

Na základe zmluvy MSA musíte používať svoje konto Microsoft, aby ostalo “aktívne.” Spoločnosť Microsoft si vyhradzuje právo zrušiť všetky “neaktívne” kontá Microsoft.

Aktuálny stav svojho konta si môžete pozrieť na webe pre správu konta, kde sa, okrem iného, podľa vždy aktuálnych pravidiel, dozviete aj to ako často sa potrebujete prihlásiť do svojho konta, aby ho nebolo možné považovať za neaktívne.

Existuje však množstvo výnimiek, kedy konto Microsoft nebude zrušené napriek tomu, že sa doňho používateľ neprihlási počas obdobia dvoch rokov.

Aktivity uvedené nižšie sú výnimky, ktoré budú mať za následok, že spoločnosť Microsoft predĺži aktívny stav vášho konta, dokonca aj keď ste sa neprihlásili do svojho konta Microsoft počas dvojročného obdobia.

Zoznam výnimiek v pôvodnom znení, tak ako ich Microsoft uvádza na svojom webe

  • Nákupy. Ak ste použili svoje konto Microsoft na nákup alebo uplatnenie alebo prístup k nákupu súčasného produktu alebo služby spoločnosti Microsoft, vaše konto Microsoft zostane aktívne a spoločnosť Microsoft ho nezruší z dôvodu nečinnosti. Nevzťahuje sa to však na darčekové karty, certifikácie alebo nákupy alebo služby založené na predplatnom.
  • Predplatné. Vaše konto Microsoft zostane naďalej aktívne tak dlho, ako máte aktívne predplatné spoločnosti Microsoft priradené k vášmu kontu Microsoft. Nasledujúc uplynutie platnosti alebo ukončenie predplatného sa musíte prihlásiť do svojho konta Microsoft aspoň raz za dva roky, aby ostalo aktívne.
  • Publikovanie v Microsoft Store. Ak ste použili svoje konto Microsoft na publikovanie aplikácií alebo hier (vrátane herného obsahu na stiahnutie) v Microsoft Store alebo na registráciu konta Centra pre partnerov spoločnosti Microsoft, vaše konto Microsoft zostane aktívne a spoločnosť Microsoft ho nezruší z dôvodu nečinnosti.
  • Certifikácie. Ak ste získali certifikáciu od spoločnosti Microsoft pomocou konta Microsoft, vaše konto Microsoft zostane aktívne a spoločnosť ho nezruší z dôvodu nečinnosti.
  • Zostatok na konte. Vaše konto Microsoft zostane naďalej aktívne tak dlho, ako budete mať nepoužitý zostatok na svojom konte Microsoft (napríklad z darčekovej karty spoločnosti Microsoft alebo kreditu od spoločnosti Microsoft). Ak žijete v jurisdikcii, kde sú darčekové karty považované za “nenárokový majetok,” spoločnosť Microsoft, v zhode s miestnymi zákonmi, skonfiškuje nepoužitý zostatok priradený k vašej darčekovej karte Microsoft.
  • Pohľadávky. Vaše konto Microsoft zostane aktívne tak dlho, ako je suma dlžná vám od spoločnosti Microsoft priradená k vášmu kontu Microsoft (napríklad sumy dlžné vám z Microsoft Payment Central).
  • Rodinné kontá. Ak máte neaktívne konto Microsoft, ktoré udeľuje povolenie pre aktívne konto Microsoft patriace neplnoletému, spoločnosť Microsoft nezruší vaše konto Microsoft z dôvodu nečinnosti. Vaše neaktívne konto Microsoft ostane otvorené spoločnosťou Microsoft, kým konto neplnoletej osoby (i) nebude považované za neaktívne a zrušené zo strany spoločnosti Microsoft, (ii) nebude zrušené vami alebo (iii) neprejde na formu štandardného konta Microsoft, keď neplnoletý nedosiahne požadovaný vek dospelosti vo svojej oblasti.
  • Právne požiadavky alebo ako inak stanovuje spoločnosť MicrosoftBez ohľadu na predchádzajúce si spoločnosť Microsoft vyhradzuje právo na zachovanie stavu vášho konta ako aktívneho alebo nezrušiť nečinné konto, ako to vyžaduje príslušný právny poriadok alebo nariadenie, alebo ako vám to inak stanovuje spoločnosť Microsoft.
17.07.2019
Zdroj: Microsoft

+