MojWindows

Jún a júl pre mnohých z nás predstavujú mesiace, ktoré po dlhej dobe konečne prinášajú aspoň trochu vytúženého oddychu, no v prípade spoločnosti Lenovo to je tento rok opačne. Ide o termíny, kedy nie je vhodné v pracovnom nasadení poľaviť, ale práve naopak – je potrebné pridať. Práve letné mesiace si táto firma zvolila ako termín pre uvedenie význačných noviniek pre svoje portfólio.

Na svoje nové zariadenia je zjavne poriadne hrdá, a preto ich neváhala „pokrstiť“ označením „naše poklady„. Tieto „poklady“ pritom nájdeme v pomaly každom rohu tohtoročnej ponuky, či už ide o všestranné Ideapady, herné stroje Legion alebo konvertibilné notebooky Yoga.

Čo je nové v rodine Idea?

V všestrannom produktovom rade Idea pribudol nový all-in-one počítač Lenovo IdeaCentre A340. Jeho najväčšou devízou je štýlový dizajn, vďaka ktorému tento počítač zapadne do moderného prostredia súčasných bytov. Ohybný pánt so širokými možnosťami nastavenia a organizátor káblov navyše pomôžu s umiestnením aj v stiesnenejších priestoroch.

Dostupnosť a cena IdeaCentre A340 zatiaľ neboli ohlásené. 

Po jeho boku na trh prichádzajú aj notebook Lenovo IdeaPad L340L Gaming a stolový počítač Lenovo IdeaCentre T540 Gaming, ktoré síce spadajú medzi „rodinné“ zariadenia, no poradia si aj s nejakou tou modernou hrou.

Obidva je možné vybaviť najnovšími procesormi Intel Core i7 a samostatnými grafickými kartami Nvidia GeForce, takže o zábavu bude postarané. Okrem  výkonu však zaujmú aj svojím moderným dizajnom s modrým podsvietením a priaznivou cenou (od 739€), čo ich robí skvelou voľbou pre viacčlenné rodiny.

Lenovo IdeaPad L340 Gaming je dostupný od júla 2019 s cenou 739 € s DPH. Lenovo IdeaCentre T540 je na Slovensku dostupný od júla 2019 s cenou od 829 € s DPH.

 

Nové herné stroje Legion

Naprázdno neobišli ani herne orientované produkty, kde pribudlo trio nových brancov. Notebooky Lenovo Legion Y540 a Y740 sú vybavené výkonnými procesormi, rýchlou pamäťou RAM a najvýkonnejšími grafickými kartami súčasnosti.

Model Y540 môžete mať v konfigurácií s procesorom Intel Core i7, 16 GB RAM, 1 TB SSD diskom a grafikou GeForce RTX 2060 Max-Q. Model Y740 však ide s grafickou kartou ešte ďalej. NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q nebude mať zľutovanie so žiadnou hrou a s rezervou rozhýbe aj tie najnáročnejšie grafické scenérie.Lenovo ako prednosti obidvoch modelov vyzdvihuje dômyselný dizajn, prepracované chladenie, podsvietené klávesnice a zvukový systém Dolby Atmos.

Lenovo Legion Y540 je dostupný od júna 2019 s cenou od 969 € s DPH. Lenovo Legion Y740  je dostupný s cenou od 1 899 € s DPH.

Popri herných notebookoch Lenovo do svojej ponuky pridáva aj širokouhlý zakrivený monitor Lenovo Legion Y44w. Kombinuje 43,4-palcovú uhlopriečku, stranový pomer 32:10, obnovovaciu frekvenciu 144 Hz a technológiu AMD FreeSync 2.

Zaujímavým prídavkom sú odpojiteľné reproduktory Harman Kardon s certifikovaným výkonom 2x5W. Monitor navyše disponuje rýchlymi portami USB 3.1 s možnosťou napojenia až dvoch externých smart zariadení (až do 90W).

Dostupnosť a cena monitora Lenovo Legion Y44w zatiaľ neboli ohlásené.

Nezaostáva ani Yoga

Počítače Lenovo Yoga sa vždy prezentovali iným prístupom k dennému používaniu počítačov a poznáme ich najmä ako konvertibilné zariadenia, ktoré je možné používať v rôznych pracovných režimoch. Súčasné noviny však posúvajú Yogy výrazne dopredu – a to najmä v oblasti dizajnu a funkčnosti.

Lenovo Yoga S940 patrí medzi najtenšie a dizajnovo najvybrúsenejšie notebooky na trhu. S hmotnosťou 1,2 kg a hrúbkou iba 12,2 mm sa jedná o najtenší notebook na svete so zahnutým Contour displejom. Vďaka tomuto špeciálnemu displeju má Yoga hladšie okraje a minimalizuje sa tým viditeľnosť už aj tak tenkých rámčekov.

Napriek malým rozmerom sa toho do vnútra zmestí naozaj dosť a Yoga S940 môže byť skutočným dravcom. Najmodernejšie procesory Intel Core i7, 16 GB RAM a terabajtový SSD disk hovoria jasnou rečou. Navyše k tomu získate 13,9 -palcový 4K displej s podporou štandardu Dolby Vision a reproduktory Dolby Atmos.

Lenovo Yoga S940 je dostupný od júna 2019 s cenou od 1 939 € s DPH. 

Rad Yoga však prináša aj ďalšiu novinku. Lenovo Yoga A940 je už na prvý pohľad snom všetkých grafikov a kreatívcov. Toto 27 – palcové all in one zariadenie so sklopným, dotykovým 4K displejom s podporou pera, vytvára prvotriedné zázemie pre zvýšenie kreativity.

Otočný pánt je možné nastaviť v rozsahu 25° a zabezpečuje tak dokonalú oporu pri písaní alebo kreslení. Technológia odmietnutia dlane zabezpečí, že budete písať iba perom a nie celou rukou. Ak používate nástroje Photoshop, Lightroom alebo Ilustrator, môžete priradiť funkcie k jednotlivým tlačidlám pre väčšiu efektivitu.

Z pohľadu základného hardvéru sa pozeráme na najnovšiu generáciu procesorov Intel Core i7 s grafickou kartou AMD Radeon RX560. Ako bonusovú „vychytávku“ treba spomenúť podložku pod myš, kde je možné vďaka bezdrôtovej technológii dobíjať aj svoj smartfón.

Lenovo Yoga A940 bude dostupný od augusta 2019 s cenou od 2 299 € s DPH.

30.07.2019

+