MojWindows

Spoločnosť HP vynovila portfólio svojich pracovných staníc Z6 G4 s procesormi Intel Xeon W. Určené sú pre náročné kreatívne úlohy ako je 3D animácia a renderovanie, alebo akékoľvek pracovné činnosti, ktoré vyžadujú vyšší počet jadier, ale nie nevyhnutne dvojprocesorový systém.

Zákazníci sa teraz môžu spoľahnúť na pomoc až 364 GB pamäte a procesory radu Xeon W-3000. Z6 je tiež vysoko rozšíriteľný systém so šiestimi PCIe slotmi, a je teda pripravený zvládať aj budúce vyššie pracovné nasadenie. Vo vyšších konfiguráciách si dnešné pracovné stanice z ponuky Z6 G4 majú poradiť aj náročnými grafickými prácami v 8K rozlíšení.

Všetky pracovné stanice radu Z sa predávajú s trojročnou zárukou, potrebnými softvérovými certifikáciami a technológiou HP Sure Start so samoopravným systémom BIOS.

Aktuálna ponuka pracovných staníc radu Z ponúka modely rôznych konfigurácií naprieč viacerými cenovými hladinami:

Pracovná stanica Z8 G4 je určená pre spracovanie tých najnáročnejších pracovných úloh ako sú vizuálne efekty a postprodukcia obsahu s vysokým rozlíšením (vrátane 8K a vyšších štandardov). V najvyššej konfigurácii ponúka dva procesory Xeon, štyri grafické karty a až 68 TB úložnej kapacity. Disponuje siedmimi PCIe slotmi a podporuje až osem diskov Z Turbo.

Z4 G4 je pracovná stanica s podporou až dvoch grafík GPU NVIDIA Quadro RTX 8000, ktoré umožňujú dekódovanie a debayering 8K Redcode RAW pre prehrávanie v reálnom čase, editáciu a triedenie farieb bez nutnosti nákupu ďalšieho hardvéru pre dekódovanie videa. K tomu sa pridáva podpora dvoch plnohodnotných grafických kariet, piatich PCIe slotov a až 256 GB systémovej pamäte.

HP Z4, HP Z6 a HP Z8 sú už v predaji. Cena HP Z4 G4 začína na 1190 €, cena HP Z6 G4 začína na 1490 € a cena HP Z8 G4 začína na 2090 €. Vo všetkých prípadoch sú ceny uvedené bez DPH.

30.07.2019
Zdroj: TS

+