MojWindows

Tak ako každý žáner, aj simulátory sa tešia značnej priazni hernej komunity. Niekedy sa zameriavali skôr na základné tematické oblasti ako doprava, budovanie zábavných parkov, či rodinný život, no ako postupne plynie čas, pole pôsobnosti sa čoraz viac rozširuje a tento trend bude zjavne pokračovať.

Už o tri mesiace, v októbri, sa fanúšikovia žánru budú na počítačoch môcť do detailov pozrieť na potravinársky priemysel v hre Bakery Simulator. Ako naznačuje samotný názov, pôjde o simulátor, v ktorom dostanú na povel svoju vlastnú pekáreň. Základná úloha? Dodať zákazníkom čerstvý chlieb, a to načas.

To môže na prvý pohľad vyzerať jednoducho, no ako sa dušujú tvorcovia zo štúdia Live Motion Games, vďaka vysokej vernosti realite a množstvu voľnosti pri výrobných a riadiacich procesoch i následnej expanzii podniku, to nemusí byť až také ľahké.

Aby sa vývojári dokázali priblížiť realite, pri tvorbe hry im majú pomáhať konzultanti s dekádou skúseností z pekárenskej branže. To sa má odraziť aj na tak základných veciach, ako sú recepty na chlieb a pochutiny z múky. Tvorcovia ale súčasne, pomerne protichodne, uvádzajú, že niektoré herné mechanizmy budú zjednodušené, aby hra bola dostatočne atraktívna a nevytratil sa pocit zadosťučinenia.

Ako to nakoniec celé dopadne sa dozvieme už v októbri, kedy hra prostredníctvom obchodu Steam dorazí na počítače. Pre rok 2020 sa navyše počíta s expanziou na konzoly Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch.

 

29.07.2019

+