MojWindows

ADATA dnes oznámila uvedenie nového externého pevného disku s označením HM800. Primárne je určený pre majiteľov Smart televízorov, ktorí si chcú zaznamenávať a uchovávať veľké množstvo obľúbených filmov, seriálov a všeobecne televízneho vysielania.

Výrobca disk zároveň stavia do pozície produktu, ktorý je vhodný pre majiteľov herných konzol Xbox One alebo PlayStation 4. Dôležitú rolu v tomto ohľade zohráva vysoká kapacita, nakoľko veľkosť dnešných hier dosahuje desiatky GB a neustále aktualizácie alebo rozšírenia ju len zvyšujú. Na tomto externom disku podľa optimistických odhadov výrobcu môžu hráči pri kapacite 8 TB bezpečne uskladniť až 200 hier a následne k nim podľa chuti pristupovať.

HM800 používa USB 3.2 Gen 1 a prenos dát má zvyšovať softvérové riešenie TurboHDD, ktoré volí správne profily a algoritmy podľa aktuálneho využitia a konkrétneho systému. V špecifikáciách na oficiálnej stránke ale nie sú uvedené základné ani „vylepšené“ prenosové rýchlosti.

Disk disponuje aj funkciou One-Touch Backup, ktorá po stlačení jediného tlačidla automaticky zálohuje a synchronizuje súbory. Šifrovanie pomocou metódy AES s 256-bitovým kľúčom zase zabráni nedovolenému prístupu.

Odporúčaná koncová cena bude začínať od 132 € za 4TB verziu. V predaji sa majú objaviť aj varianty so 6 TB a 8 TB kapacitou.

HM800

31.07.2019
Zdroj: TS

+