MojWindows

Nová služba Xbox Game Pass pre PC je od včerajšieho večera oficiálne dostupná vo forme otvoreného beta testu, kedy je záujemcom dostupná za zníženú cenu 3,99€, pričom prvý mesiac je ponúkaná dokonca len za 1€.

To, že služba ešte nie je v riadnej prevádzke, v podstate znamená, že herný katalóg zatiaľ neobsahuje úplne všetky plánované hry, no a navyše sa potenciálne môžu objaviť nejaké tie nedostatky. V zozname na oficiálnej stránke služby momentálne figuruje 64 hier, no vzhľadom na čerstvé sprístupnenie služby to ešte nemusí byť konečný počet pre aktuálny beta test.

Microsoft počas prezentácie na veľtrhu E3 2019 uviedol, že služba bude ponúkať sľubovanú stovku hier až v auguste tohto roka, takže je možné, že práve tento mesiac bude aj termínom pre spustenie ostrej prevádzky, kedy dôjde k zvýšeniu mesačného poplatku na 9,99€ mesačne.

Xbox Game Pass pre PC je v podstate priamym ekvivalentom doteraz dostupnej služby Xbox Game Pass pre Xbox One. Za mesačný poplatok predplatiteľ získava prístup ku knižnici hier, ktoré môže hrať podľa vlastnej chuti, kým má aktívne predplatné.

Ponuka je pravidelne rozširovaná o nové hry, pričom tie, ktorých produkciu zastrešuje Microsoft cez Xbox Game Studios, sú dostupné hneď v deň ich celosvetového vydania. Funguje to aj opačne, a hry sú občas z ponuky odstránené, no po určitej dobe môžu byť opäť sprístupnené.

Pre pohodlný prístup k ponuke služby Xbox Game Pass je odporúčané používanie novej aplikácie Xbox. Tá pre svoju inštaláciu vyžaduje Windows 10 vo verzii „May 2019 Update“. Spôsobené je to tým, že ide o Win32 aplikáciu, ktorá je užšie prepojená s obchodom Microsoft Store, čo vyžadovalo určité úpravy v systéme. Hry z ponuky služby Xbox Game Pass pre PC je však možné inštalovať aj priamo cez Microsoft Store. 

Od včerajšieho dňa je taktiež dostupná aj služba Xbox Game Pass Ultimate, ktorá v mesačnom poplatku 12,99€ kombinuje predplatné všetkých dostupných služieb – Xbox Live Gold, Xbox Game Pass pre Xbox a Xbox Game Pass pre PC. Práve táto služba bude asi najväčším lákadlom pre hráčov, ktorí vlastnia konzolu, no radi si zahrajú aj na počítačoch.

Všetky spomínané služby sú dostupné aj pre náš trh. S prihliadnutím na skutočnosť, že aktuálna expanzia služieb môže zamotať hlavu nejednému hráčovi, Microsoft pripravil prehľadnú tabuľku. Vyriešená bola aj otázka, čo sa stane, pokiaľ má zákazník nejakú službu už zaplatenú, no chce prejsť na „ultimátne predplatné“. Tabuľku s „konverzným kurzom“ nájdete v závere.

Po tom, čo sa stanem členom Xbox Game Pass Ultimate, môžem naďalej uplatňovať kódy členstva Xbox Live Gold a Xbox Game Pass?

Po pripojení sa k predplatnému Xbox Game Pass Ultimate môžete naďalej uplatňovať kódy členstva Xbox Live Gold a Xbox Game Pass. Tieto kódy sa automaticky skonvertujú na Xbox Game Pass Ultimate v pomere založenom na ERP (odhadovaná maloobchodná cena) týchto kódov.

10.06.2019
Zdroj: Xbox

+