MojWindows

Ak sú informácie v obchode Microsoft Store správne, a nejedná sa len o dočasnú promo akciu, tak služba Xbox Game Pass pre PC bude v našich končinách stáť 3,99€ mesačne. Navyše za prvý mesiac noví predplatitelia zaplatia úvodný poplatok len 1€, aby si mohli službu oťukať.

[Aktualizované 20:43] Mesačný poplatok nakoniec môže byť dvojnásobne vyšší. Text v obchode Microsoft Store bol medzičasom upravený a 3,99€ mesačne sa aktuálne spomína ako uvádzacia cena – pri spustení služby. Odporúčaná predajná cena (MSRP) má byť dvojnásobná. 

 

Zatiaľ chýbajú informácie o tom, či budú dostupné aj predplatené na 3, 6 a 12 mesiacov, v prípade ktorých tradične cena v prepočte na mesiac vychádza nižšie, než pri uhrádzaní poplatku za každý mesiac.

Za prívetivú sumu, ktorá je v porovnaní s Xbox Game Pass pre konzoly nižšia o viac než polovicu, má byť pre počítače s Windows 10 už v úvode dostupná približne stovka hier, pričom naďalej bude platiť, že kúsky, ktoré Microsoft zastrešuje cez svoje štúdia Xbox Game Studios, budú predplatiteľom dostupné okamžite v deň ich celosvetového vydania.

Zároveň sa začali objavovať informácie, že nová služba je pripravená na okamžité spustenie, k čomu by malo dôjsť prakticky hneď po skončení večerného vystúpenia Microsoftu na E3 2019. Či to tak skutočne bude sa dozvieme, spolu s ďalšími podrobnosťami, už čoskoro.

Popisy v obchode Microsoft Store ešte potvrdili, že predplatné „Xbox Game Pass Ultimate“ bude po boku predplatných Xbox Live Gold a Xbox Game Pass pre konzoly, zahŕňať aj novinku Xbox Game Pass pre PC. To všetko v jednom mesačnom poplatku 12,99€.

09.06.2019

+