MojWindows

Dlhodobo očakávaná druhá generácia gamepadu Xbox Elite Controller je konečne tu. Microsoft novinku s krkolomným názvom „Xbox Elite Wireless Controller Series 2“ oficiálne predstavil počas svojej prezentácie na veľtrhu E3 2019.

Uvádza, že nejde o vynovenú verziu s pár vylepšeniami, ale od základov nanovo vytvorený produkt, ktorý splní požiadavky aj tých najnáročnejších a hranie, či už na počítačoch alebo konzolách, posunie na novú úroveň.

Vylepšenia mali prebehnúť v takmer každej z kľúčových oblastí od páčok s nastaviteľnou citlivosťou a rýchlejšou reakčnou dobou, až po gumou potiahnutú oblasť pre lepšie držanie a výbornú ergonómiu. Celkový dizajn je prakticky totožný s pôvodným modelom, k zmenám došlo „pod kapotou“.

Gamepad disponuje Bluetooth pripojením pre jednoduché spárovanie s počítačmi bez nutnosti kupovať adaptér, zabudovanou batériou s výdržou dosahujúcou až 40 hodín, indikátormi aktuálne používaného profilu z ponúkanej trojice, či konektorom USB-C.

V predaji by sa mal objaviť od 4.novembra s cenou 180€. Súčasťou balenia je dokovacia stanica pre dobíjanie integrovanej batérie.

09.06.2019

+