MojWindows

Microsoft chce cloudové streamovanie hier dostať na úplne nový level. Pripravuje totiž funkciu „Console Streaming“ , prostredníctvom ktorej bude môcť každý premeniť svoju konzolu Xbox One na svoj malý a hlavne bezplatný xCloud server. Vo vlastnej réžii má byť možné streamovať celú knižnicu hier pre Xbox One, vrátane tých z ponuky Xbox Game Pass.  

Žiadne ďalšie podrobnosti, s výnimkou toho, že predbežný prístup bude spustený už v októbri, zatiaľ nie sú známe. V princípe ale Microsoft plánuje svoje poznatky z prípravy služby xCloud aplikovať priamo do domáceho prostredia a lokálne streamovanie, ktoré je dostupné dnes medzi konzolami Xbox One a počítačmi s Windows 10, poriadne rozšíriť.

Nakoľko má ísť o ekvivalent služby xCloud v domácich podmienkach, pristupovať k hrám by malo byť možné na počítačoch, tabletoch, smartfónoch a konzolách. Microsoft ale zatiaľ spomína len „mobilné zariadenia“. Akým spôsobom budú riešené rôzne technické detaily, hlavne otázka odozvy, zatiaľ nie je vôbec jasné.

Ako opakovane zaznelo počas prezentácie na veľtrhu E3, Microsoft pevne stojí za myšlienkou, že hranie je pre každého. „Console Streaming“ má zjavne byť jedným z oporných bodov v snahách o dosiahnutie ušľachtilého cieľa ako hry dostať kamkoľvek.

10.06.2019

+