MojWindows

ASUS uviedol na slovenský trh 15,6“ notebook ROG Strix SCAR III G531, ktorý je určený najmä pre hráčov FPS titulov. Má ísť o prvý notebook na svete s displejom s obnovovacou frekvenciou až 240 Hz a odozvou 3 ms (šedá – šedá).

Tenké rámiky okolo IPS displeja s Full HD rozlíšením a decentný interiér s karbonovým vzorom zvýrazňuje svetelný RGB pás okolo základne.

ROG Strix SCAR III poháňa procesor Intel Core i7 deviatej generácie v kombinácii s dvojkanálovou 16 GB operačnou pamäťou DDR4 2666 MHz, ktorú je možné rozšíriť až na 32 GB. Na Slovensku bude v priebehu leta 2019 v predaji aj 17,3“ verzia modelu SCAR III s procesorom Intel Core i9 pre tých najnáročnejších hráčov.

O herný výkon notebooku sa stará grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2070, resp. RTX 2060. Rýchle načítavanie hier a aplikácií zabezpečuje úložisko typu SSD M.2 NVMe PCIe 3.0 s kapacitou 512 GB, ktoré v najvyššej konfigurácii dopĺňa 1 TB SSHD disk FireCuda.

ROG Strix SCAR III je vybavený hernou klávesnicou, ktorá aj vďaka technológii ROG Overstroke okamžite reaguje na príkazy. Ponúka päť klávesových skratiek, nastaviteľné RGB podsvietenie s technológiou Aura Sync a ergonomicky navrhnuté klávesy s 0,25 mm zakrivením.

Klávesnica garantuje životnosť 20 miliónov stlačení jednotlivých klávesov. Strix SCAR III je vybavený aj digitálnou numerickou klávesnicou na touchpade, ktorá je dostupná po stlačení jediného tlačidla.

ASUS pri svojom hernom notebooku vyzdvihuje aj prepracovaný systém chladenia zostavený z viacerých prvkov. Pánty veka notebooku sú posunuté vopred a vďaka tomu je v zadnej časti viac priestoru pre chladiacu zónu 3D Flow. Dva výkonné ventilátory N-Blade sú prispôsobené tomu, aby nasávali viac vzduchu a odvádzali teplo von z tela notebooku.

Chladiaci systém tiež obsahuje samočistiacu schopnosť – protiprachové trubice zachytávajú a posúvajú častice prachu mimo šasi a zabraňujú tým ich hromadeniu a znižovaniu celkovej efektívnosti. Špeciálna pozornosť mala byť venovaná aj oblasti klávesnice, ktorá má v porovnaní s predošlou generáciou dosahovať nižšiu povrchovú teplotu. Aký veľký rozdiel bol reálne dosiahnutý, ASUS nekonkretizuje.

Zaujímavým prvkom herného notebooku je fyzický kľúč ROG KeyStone postavený na technológii NFC. Ten sa vkladá do boku notebooku, čím dochádza k autentifikácii majiteľa a sprístupneniu dovtedy „skrytého“ disku. Toto šifrované úložisko má byť ideálnym miesto pre ukladanie dát citlivejšej povahy. Disk je tiež možné prepojiť s viacerými kľúčmi alebo vytvoriť záložné kľúče. KeyStone tiež slúži pre prístup k prednastaveným používateľským profilom, ako je vlastné RGB osvetlenie, nastavenie hier a podobne.

Za zmienku stojí aj technológia ROG RangeBoost, ktorá využíva kombináciu štyroch antén umiestnených v prednej a zadnej časti notebooku. Špeciálny algoritmus neustále skenuje a vyberá optimálnu dvojicu antén pre pokrytie všetkých hluchých bodov. ASUS uvádza, že vďaka tomu sa zvyšuje dosah bezdrôtovej siete až o 30 % v porovnaní s bežnými notebookmi.

 Technické špecifikácie modelov ROG Strix SCAR III pre SR

 

 

18.06.2019
Zdroj: TS

+