MojWindows

Už nejaký ten čas sa na našom trhu reálne predáva konzola Xbox One S vo verzii „All-Digital Edition“, teda tej bez mechaniky. Hoci pôvodne sa očakávalo, že práve tento model bude veľmi lákavým pre nových záujemcov o svet konzolového hrania, v praxi jej súčasná cená politika skôr podkopáva nohy.

Xbox One S 1TB All-Digital Edition a klasická verzia Xbox One S 1 TB sa po fyzickej stránke od seba odlišujú skutočne len spomínanou optickou mechanikou.

K väčšiemu rozdielu dochádza, aspoň naoko, pri obsahu samotného balenia. Kým balenia klasickej verzie Xbox One S (s mechanikou) štandarndne obsahujú jednu hru, pri All-Digital Edition sú to hneď tri hry – Minecraft, Sea of Thieves a Forza Horizon 3.

Dve z toho sú ale súčasťou herného katalógu služby Xbox Game Pass, a namiesto titulu Forza Horizon 3 tam nájdeme novšiu verziu Forza Horizon 4. Z celkového pohľadu ponúkaná trojica preto nemusí byť zas tak veľmi lákavá. Najmä keď sa na to pozrieme tak, že pri majiteľoch „digitálneho S-ka“ je priam očakávané, že si službu Xbox Game Pass predplatia.

Xbox One S 1TB All-Digital Edition sa momentálne predáva za približne 225 až 230€. Klasickú verziu Xbox One S 1 TB + Forza Horizon 4 + Gears of War 4 nájdeme v predaji za 200€. Balenie Xbox One S 1 TB + The Division 2 + Gears of War 4 alebo Xbox One S 1 TB + Battlefield V + Gears of War 4 zase stoja zhodne 206€. Podobné akcie sa navyše objavujú prakticky počas celého roka, no a keď na rad prídu veľké výpredaje, môže to byť ešte zaujímavejšie.

Za štandardnú verziu Xbox One S s mechanikou, ktorú síce nemusíte aktívne využívať, no stále ju máte k dispozícii, zaplatíte menej a hoci dostanete len dve hry namiesto troch, stále to vyzerá ako lepší výber. Aspoň do momentu, kedy nová verzia Xbox One S 1TB All-Digital Edition nepôjde s cenou dole. Navyše nebudete limitovaní na ponuku online obchodu Xbox Store, siahnuť môžete po bazároch, ale aj nových fyzických médiách, pri ktorých bývajú ceny častokrát priateľskejšie.

Pri pohľade na odporúčané predajné ceny má síce navrch All-Digital Edition, no to zatiaľ platí len na na papieri. Pohľad do ponuky obchodov nateraz poukazuje na iný príbeh. Situácia sa samozrejme môže zmeniť, a ak zvažujete kúpu konzoly, je dobré sledovať ponuky obchodov a prípadne využívať aj rôzne porovnávače cien.

16.05.2019

+