MojWindows

Jedna z najznámejších a najobľúbenejších kartových hier, Solitaire, ktorú za jej takmer 30 ročnú históriu hralo viac ako pol miliardy hráčov, sa tento týždeň dočkala zaslúženej pocty. Od 2. mája 2019 patrí medzi hrdých členov „Svetovej Videohernej Siene Slávy“ v múzeu National Museum of Play, čím sa pripojila k legendám herného priemyslu ako sú DOOM, Halo, Mortal Kombat, Super Mario Kart či Tetris.

Kartová hra Solitaire je pre mnohých neoddeliteľnou súčasťou operačných systémov Windows už od roku 1990, kedy bola oficiálne pridaná do Windows 3.0 a krátenie dlhej chvíle v kanceláriách tak získalo úplne nový rozmer.

Hoci na prvý pohľad išlo o zábavu, v očiach Microsoftu presúvanie kariet predstavovalo tiež výborný spôsob ako sa používatelia môžu lepšie naučiť pracovať s myšou, s ktorou v tých časoch ešte neboli úplne zžití.

Z jednoduchej kartovej hry sa postupom času stala legenda. Dnes už ide o pevnú súčasť hernej histórie, ktorá je dostupná v 65 jazykoch a stále sa aktívne hráva vo viac ako 200 krajinách, vrátane Antarktídy. Nič z toho pritom nemuselo byť, keby nebolo jedného znudeného stážistu…

04.05.2019
Zdroj: Microsoft

+