MojWindows

Lenovo prichádza s novou rodinou notebookov ThinkBook, ktorá v sebe spája výkon a odolnosť legendárnych zariadení ThinkPad a dizajnovú modernu známu zo štýlovej rady Yoga. Ukázať chce, že „pracovný“ počítač nemusí byť len nudným kúskom bez šmrncu a iskry.

Práve ThinkBook 13s, jeden z prvých zástupcov novej rodiny, má predstavovať novú kategóriu pracovných zariadení so štýlom a dostatočným výkonom, ktorý človeka nenechá v štichu ani pri náročnejších úkonoch. Hardvérovo sa tak má jednať o veľmi nabrúsený stroj, ktorý bude s radosťou „hltať“ všetky prezentácie a tabuľky, ktoré mu prídu do cesty.

Spomína sa osadenie 8.generácie procesorov Intel Core i7, až 16 GB RAM a až 512 GB rýchle SSD úložisko. K tomu sa podľa výrobcu pridružujú veci ako prihlásenie prostredníctvom webkamery alebo odtlačku prsta, skvelý pocit z písania na klávesnici, dlhá 11-hodinová výdrž na batériu či 13-palcový FHD displej s technológiou Dolby Vision pre bohaté a ultrajasné vizuály. Pozadu neostáva ani audio, ktoré sa derie von prostredníctvom reproduktorov Harman a podporuje štandard Dolby Audio.

Odkazom na osvedčený rad ThinkPad je ochrana v podobe vylepšení akými sú jednostupňová autentifikácia a zapnutie pomocou dotykového snímača odtlačkov prstov, diskrétny modul TPM 2.0, ktorý umožňuje funkcie zabezpečenia systému Windows 10 a šifrovanie používateľských údajov a taktiež kryt webkamery ThinkShutter.

ThinkBook 13s bude na Slovensku dostupný od júna 2019 s cenou od 949 € s DPH. Okrem modelu ThinkBook 13s, bol v rámci celosvetovej premiéry prezentovaný aj kúsok ThinkBook 14s, no ten zatiaľ nemá ohlásenú dostupnosť ani cenu pre náš trh.

31.05.2019
Zdroj: TS

+