MojWindows

Acer s niekoľkodňovým predstihom pred veľtrhom Computex 2019 odhalil dvojicu noviniek zo svojho portfólia. Konkrétne spomína vynovené modely svojich etablovaných produktov Nitro 5 a Swift 3, ktoré sa dočkali 2. generácie procesorov AMD Ryzen Mobile s grafickou kartou Radeon Vega.

Príliš veľa podrobností zverejnených zatiaľ nebolo, no v podstate by malo ísť o takmer identické zariadenia ako tie, ktoré sú v súčasnosti ponúkané s procesormi Intel. Novinky budú súčasťou expozície na Computexe, takže o prípadných vylepšeniach sa viac dozvieme v najbližších dňoch.

Acer Nitro 5 s procesorom AMD Ryzen 7 3750H a grafikou Radeon RX 560X sa orientuje primárne na herné publikum. Výrobca v stručnosti spomína niekoľko základný rysov ako 15,6-palcový Full HD IPS displej s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, 80% pomer obrazovky k telu, či prepracovaný systém chladenia s technológiou Acer CoolBoost.

Acer Swift 3 do vienka dostal AMD Ryzen 7 3700U s integrovaným grafickým čipom AMD Radeon RX Vega 10, prípadne dedikovanú grafickú kartu Radeon 540X. Ďalej sa môže pochváliť 14-palcovou Full HD IPS obrazovkou s úzkymi rámikmi, štíhlou hliníkovou konštrukciou a kompaktným telom s hrúbkou necelých 18 mm.

Nový model Acer Nitro 5 sa má do predaja dostať od júla za cenu začínajúcu na 799€. Acer Swift 3 bude dostupný v rovnakom čase s cenou od 499€.

24.05.2019
Zdroj: TS

+