MojWindows

Vývojári pracujúci na systéme pre konzoly Xbox One začali u členov programu Xbox Insider s testovaním nového triedenia hier v sekcii „My Games & apps“. Doteraz boli pri abecednom triedení a zoskupovaní hier do úvahy brané aj členy ako „a“, „an“ a „the“, ktoré sú v názvoch hier často prítomné, no po novom to už platiť nebude.

Napríklad hru „The Witcher 3“, ktorú by sme pôvodne našli zaradenú pod písmenom „T“,  nový systém umiestní pod písmeno „W“. Hru „The Division“ by sme v sekcii pôvodne opäť našli pod písmenom „T“, no po najbližšej systémovej aktualizácii to už bude pod písmenom „D“.

Microsoft na svojom blogu uvádza, že nový systém triedenia bude praktickejší a hráčom umožní rýchlejšie nájsť presne to čo hľadajú. Práve komunita hráčov mala za túto zmenu aktívne bojovať, kvôli čomu aj dostala vyššiu prioritu oproti iným úpravám.

Novinka momentálne prechádza testovaním a vyhodnocovaním v rámci pripravovanej aktualizácie s označením „1905“. Tá by pre verejnosť mala byť dostupná niekedy počas mája/júna.

24.04.2019
Zdroj: Xbox

+