MojWindows

HP na svojej v poradí už tretej konferencii EMEA Innovation Summit predstavilo nové bezpečnostné riešenie navrhnuté pre kanceláriu budúcnosti. HP Sure Sense je ochrana proti malvéru založená na umelej inteligencii, ktorou HP posilňuje svoje portfólio zariadení.

Nová podoba zabezpečenia koncových zariadení

V čase, keď sa malvér rýchlo vyvíja a rapídne narastá množstvo ransomvér útokov a ohrození firmvéru, by každá organizácia mala mať plán na hardvérové zabezpečenie koncových zariadení. HP na tieto potreby reaguje novou generáciou ochrany – riešením Sure Sense.

Ako uvádza, ide o hardvérovo vynútené zabezpečenie, ktoré využíva hĺbkové učenie a umelú inteligenciu, aby mohlo účinne odhaľovať a predchádzať útokom typu zero day v reálnom čase a zároveň na základe správania sledovalo aktivitu ransomvéru, to všetko pri minimálnom dopade na výkon systému.

Hoci sa Sure Sense na prvý pohľad podobá na klasický antivírus, HP uvádza, že v skutočnosti ide o omnoho sofistikovanejšie riešenie, ktoré napríklad nepotrebuje časté aktualizácie ani pripojenie na internet na to, aby zariadenia dokázalo efektívne chrániť.

Jeho súčasťou je nepretržitý monitoring, ktorý sa neustále zdokonaľuje a lepšie tak dokáže odhaliť hrozby, a to aj doposiaľ neznámeho druhu. Softvéru totiž boli predložené stovky miliónov rozličných súborov, aby sa naučil rozpoznávať črty „dobrých“ a „zlých“ súborov. Práve vďaka tomu dokáže identifikovať aj novo vznikajúce hrozby.

Riešenie podľa HP dosahuje účinnosť 99%, rýchlosť detekcie a následnej karantény sa pohybuje v desiatkach milisekúnd, a aj napriek neustálej prítomnosti zaťažuje procesor len minimálne – na 1%.

Ochrana HP Sure Sense bude dostupná v novom rade laptopov HP EliteBook 800 G6 a tiež v mobilných pracovných staniciach HP ZBook 14u a HP ZBook 15u. Pre jej nasadenie je totiž vyžadovaný špecializovaný čip. Používaná bude v produktoch určených pre firemné prostredie, nie domácich používateľov. Na Slovensku bude dostupná od mája tohto roku.

24.04.2019
Zdroj: HP, Notebookcheck

+