MojWindows

Microsoft sa rozhodol svoju službu Xbox Live, vrátane jej možností ako sú achievementy, Gamescore, zoznam priateľov, kluby, rodinné nastavenia, či ukladanie pozícii do cloudu, aktívne otvoriť aj pre mobilné platformy Android a iOS.

To, čo bolo umožnené len hrám vychádzajúcim pod záštitou Microsoftu, teraz môžu využiť všetci vývojári bez rozdielu. Na tému upozornil portál TheVerge po novinárskom stretnutí so zástupcami Microsoftu.

Pre vývojárov bola sprístupnená nová sada nástrojov, využitím ktorej môžu svoje hry pre smartfóny prepojiť so službou Xbox Live a implementovať jej rôzne prvky. Používateľ sa potom do hry prihlási prostredníctvom svojho Microsoft konta, čím získa prístup ku komunikácii s priateľmi, štatistikám, zálohe dosiahnutého herného pokroku a podobne.

Nové zoskupenie vývojárskych nástrojov pod názvom Microsoft Game Stack pod jednou strechou spája prakticky všetko, čo vývojári môžu potrebovať. Sami si pritom vyberajú, ktoré prvky, služby a funkcie pre svoje dielo použijú.

Súčasne bolo oznámené aj rozšírenie balíka nástrojov Azure Playfab o základy pre implementáciu vecí vecí ako matchmaking, monitorovanie stavu hier, zasielanie správ či nástroj pre generovanie herného obsahu.

16.03.2019

+