MojWindows

Surface Book 2 v najnižšej, a teda aj najlacnejšej, predávanej konfigurácii by sa mal v nadchádzajúcich týždňoch dočkať potešujúceho vylepšenia – dramatického nárastu výkonu.

Do predaja sa totiž má dostať nový model, ktorý bude namiesto siedmej generácie Intel Core, i5-7300U, obsahovať už tú najnovšiu, ôsmu, v podobe procesora i5-8350U.

Pre koncového zákazníka to v skratke znamená to, že za prakticky rovnakú cenu ako doteraz môže získať Surface Book 2 s procesorom v niektorých prípadoch výkonnejším o približne 50%. Spôsobené je to najmä zdvojnásobením počtu jadier, z pôvodných dvoch na štyri.

V prípade záujmu o kúpu tohto zariadenia si bude treba dávať veľký pozor na presnú konfiguráciu, nakoľko je pravdepodobné, že dopredávať sa budú aj pôvodné varianty s procesormi Intel Core i5-7300U.

Na nadchádzajúcu zmenu upozornil portál WinFuture, ktorý na základe pozorovaní u predajcov hlási aj to, že predajná cena vyzerá byť nezmenená – 1569€. Výmena procesorov je v tomto prípade jedinou zmenou, všetky ostatné parametre zostávajú zachované.

11.03.2019

+