MojWindows

Intel od základov prepracoval svoju aplikáciu na správu nastavení integrovaných grafických kariet a modernizovanú novinku vydal pod názvom „Ovládacie centrum pre grafiku Intel“. Ide o priamu reakciu na požiadavky samotných zákazníkov, ktorí pôvodné riešenie považovali za neohrabané a príliš komplikované.

Aplikácia teraz priateľskejšou formou ponúka pomerne široké možnosti pre úpravu grafických nastavení, pričom to, ako presne sa prejavia jednotlivé zmeny demonštruje názorná ukážka formou vizualizácie.

Výber tých správnych nastavení pre hry a multimédiá je teraz podstatne jednoduchší, no stále sú tu prítomné aj pokročilé nastavenia pre tých, ktorí chcú optimalizovať úplne do detailov.

K dispozícii je taktiež rýchla optimalizácia grafických nastavení v nainštalovaných hrách podľa toho, čo odporúča priamo Intel, no prípadne je možné všetko si „vyklikať“ ručne.

Intel navyše uvádza, že aplikácia sa zatiaľ nachádza v prvotnom štádiu a postupom času ju bude vylepšovať a dopĺňať tak, aby svojim zákazníkom ponúkol presne to, čo potrebujú.

Aplikácia je bezplatne dostupná prostredníctvom obchodu Microsoft Store, vyžaduje operačný systém Windows 10 aspoň vo verzii 1709 a minimálne 6. generáciu procesorov Intel Core.

22.03.2019

+