MojWindows

Po siedmich mesiacoch vývoja a ladenia v Game Preview programe vychádza plná verzia DayZ pre Xbox One, ktorá ponúka konzolovým hráčom možnosť zažiť množstvo dramatických príbehov o prežitie v postapokalyptickom svete, pohltenom neznámou epidémiou. Ciel hry je jasný: čo najdlhšie prežiť bez ohľadu na zvolené prostriedky.

Vďaka autentickému spracovaniu survival mechaniky ponúka DayZ širokú paletu možností, ako sa postarať o prežitie v postapokalyptickom svete v spolupráci s ostatnými hráčmi, alebo naopak na ich úkor.

Namiesto tradičného lineárneho príbehu od tvorcov z Bohemia Interactive ponúka DayZ otvorený svet, v ktorom si hráči tvoria svoje vlastné unikátne príbehy. Keď sa na serveri stretne 60 hráčov, snažiacich sa o prežitie v otvorenom svete DayZ, môže vďaka kompletne neskriptovanej hrateľnosti vzniknúť celý rad scenárov – krátke prestrelky na pár minút, ale aj dlhotrvajúce, napínavé a takmer psychologické preťahovanie o to, kto prežije najdlhšie, na ktoré jeho účastníci dlho nezabudnú. Každá nová hra v DayZ je iná, každý deň v DayZ prináša nový príbeh.

Príbeh nekončí – hra sa dočká bezplatných vylepšení

Vydaním DayZ verzie 1.0 pre Xbox One sa nič nekončí, ale naopak, začína. Tvorcovia z Bohemia Interactive pokračujú vo vývoji hry, ktorú budú v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch podporovať bezplatnými aktualizáciami, ktoré prinesú nový obsah (zbrane a vozidlá), a rozšíria súčasné herné mechaniky.

Vydanie DayZ na Xbox One by nebolo možné bez pomoci Xbox Game Preview komunity. V priebehu predchádzajúcich siedmich mesiacov si Game Preview verziu DayZ zahralo viac ako 500 000 hráčov, ktorí svojimi pripomienkami pomohli vylepšiť hru vo všetkých ohľadoch.

Najvýraznejšími úpravami v priebehu Game Preview prešlo ovládanie, správa inventára, ale aj celkový beh hry. Všetky menované a ďalšie časti hry do značnej miery upravuje aktualizácia vydaná spoločne s evolúciou hry z Game Preview.

Vydanie verzie 1.0 pre Xbox One nadväzuje na vydanie plnej verzie pre PC z decembra roku 2018. Podpora hry a vydávanie aktualizácií sa samozrejme bude v nasledujúcich rokoch týkať oboch verzií hry, ktorá vzišla z modifikácie pre Arma 2 a neskôr sa premenila na samostatnú hru.

Od vydania Early Access pre PC verzie v decembri 2013 prešla hra DayZ výraznými zmenami vrátane prechodu na nový engine. Súčasná verzia DayZ beží na internej technológii Enfusion Engine od Bohemia Interactive, ktorá zvláda herné mechaniky, s ktorými si ostatné technológie bežne dostupné na trhu neporadia.

Digitálnu kópiu DayZ si majitelia Xbox One môžu zakúpiť priamo na Microsoft Store za 49,99 €. PC verzia DayZ je dostupná na Steame a v priebehu roka 2019 dôjde aj k vydaniu PlayStation 4 verzie.

29.03.2019

+