MojWindows

Spoločnosť HP predstavila na HP Reinvent, svojej najväčšej globálnej konferencii pre partnerov, novú vlnu inovácií pre kancelársku tlač. Ponuku pre firemnú tlač opäť dopĺňa o nové technológie a služby, aby im uľahčila kancelársku prevádzku a ponúkla všetky relevantné produkty pre potreby dneška, no prihliadala aj na budúce nároky.

Inteligentnejšie riešenia a služby

Hlavným bodom oznámenia je balíček riešení a služieb, ktoré majú za cieľ zlepšiť používateľskú skúsenosť.

  • JetAdvantage Apps: Jednoduchá súprava nástrojov pre vytváranie a spúšťanie postupov práce s dokumentmi v cloude. JetAdvantage Apps umožní overeným partnerom prispôsobiť multifunkčné tlačiarne HP na mieru zákazníkom tak, aby im ponúkali personalizované služby podľa individuálnych potrieb a šetrili čas aj peniaze tým, že zjednodušia manipuláciu s informáciami na papieri na úroveň digitálnych dát. HP čoskoro ponúkne najširší výber integrovaných pracovných postupov s 35 aplikáciami (dostupnými do leta 2019) a 200 vývojárskymi partnermi.
  • Smart Device Services (SDS): Cloudová technológia HP SDS znižuje náklady na služby a maximalizuje prevádzkyschopnosť miliónov zariadení po celom svete. Partneri, ktorí už začali riešenie SDS využívať, hlásia v priemere 15 % úspory. SDS dokáže na diaľku vyriešiť niektoré problémy a dodáva servisným technikom informácie, vďaka ktorým o 5-10 % častejšie opravia ťažkosti už pri prvej návšteve, čím sa dostávajú až na 95 % úspešnosť prvých návštev. SDS teraz dokáže predvídať poruchy kľúčových komponentov, ešte predtým než skutočne nastanú, takže je možné problém vyriešiť včas, aby zariadenie u zákazníka nebolo nikdy mimo prevádzky.

HP lídrom v zabezpečení tlačových riešení

Podľa nedávneho prieskumu HP má 83 % používateľov zabezpečený počítač a 55 % aj svoje mobilné zariadenie. Iba 41 % z nich však používa zabezpečenú sieť, riadenie prístupu, ochranu dát alebo zabezpečenie koncových zariadení na svojich tlačiarňach.

Našťastie sa v RFI a RFQ dokumentoch stále zvyšujú požiadavky na zabezpečenie tlače, v ktorom dokáže HP ponúknuť partnerom viac možností než akýkoľvek iný výrobca. HP má byť jediným výrobcom tlačiarní, ktorý spĺňa požiadavky NIST na kyberbezpečnosť, prevádzkuje tzv. Bug Bounty program na vyhľadávanie kritických chýb a ponúka zabudovaný systém pre sledovanie obojsmerného pohybu malwaru so schopnosťou automatickej opravy.

  • HP je jediný predajca tlačiarní s firmvérom a softvérom s certifikáciou SD-PAC. Táto certifikácia zahŕňa HP FutureSmart firmware, HP JetAdvantage Security Manager, HP Access Control, HP JetAdvantage SecurePrint a HP JetAdvantage Insights.
  • S ohľadom na svoj cieľ zlepšovať bezpečnostné zaškoľovania, certifikáciu aj predajné nástroje pre partnerov teraz HP rozširuje svoje predajné nástroje pre jednoduché vyhodnocovanie koncových zariadení zákazníka, prípravu ponúk a nastavovanie výnosných bezpečnostných postupov. K dnešnému dňu poskytlo HP bezpečnostné školenia pre viac ako 700 partnerov.

Ešte silnejšie portfólio multifunkčných tlačiarní

HP zároveň predstavilo doteraz najsilnejšie portfólio multifunkčných tlačiarní na trhu, ktoré predovšetkým minimalizuje čas potrebný na zavádzanie a prevádzku efektívnych riešení.

Aktualizované portfólio A4 tlačiarní ďalej rozširuje ponuku HP

Aktualizovaný rad 400 dostal najlepšie zabezpečenie vo svojej triede, s novým SOL firmvérom a najlepšou uhlíkovou stopou vo svojej triede a vďaka novým tonerom pomôže oproti svojmu predchodcovi ušetriť 18-22 % energie.

Rad 500 zlepšil svoju energetickú účinnosť o 30 % oproti predchádzajúcej generácii.

Rad 600 dostal ako prvý na svete niekoľko noviniek, ktoré umožňujú partnerom zvýšiť maržu na službách:

  • Cartridge Access Control – alebo Locking toner cartridges zaručí, že sa pred výmenou kazety spotrebuje naozaj všetok toner.
  • Prediktívne senzory v kombinácii s Cartridge Access Control môžu partnerom postupne ušetriť až 12 % výdavkov na služby.
  • Pevné zavádzače papiera – pomôžu znížiť nutnosť servisných zásahov kvôli zaseknutému papieru o 25 %.

Nový HP EcoSmart LaserJet sa ako najúčinnejšia LaserJet tlačiareň na svete s najnižšou spotrebou energie pripája k portfóliu tlačiarní HP, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu. Oproti svojmu predchodcovi je dokonca až o 29 % úspornejšia. Čierny toner HP EcoSmart umožňuje dosiahnuť nižšie teploty topenia a nižšiu spotrebu energie a bude dostupný pre rad monochromatických tlačiarní LaserJet 400 a 500.

Aktualizované a rozšírené portfólio LaserJet A3

  • Rozšírené rady LaserJet 700 a 800 teraz ponúknu nové modely pre malé a stredné firmy, ktorým pomôžu ochrániť zariadenia, dáta aj dokumenty vďaka najsilnejšiemu zabezpečenia na trhu.
  • Nové tlačiarne LaserJet A3 – vo verzii Enterprise a zmluvnej verzii Managed (M751 & E75245) – sú prvými jednoúčelovými tlačiarňami A3 LaserJet, ktoré dostali technológiu tonerov JetIntelligence pre úsporu energie.
  • Vylepšené prvky firmvéru, ktoré dopĺňajú rastúce hardvérové portfólio HP a cielia na trh kopírok, vrátane stanovenia kvót pre jednotlivých používateľov v rámci zabudovaného účtovania úloh, pokročilých kopírovacích funkcií a klonovania konfigurácií pre jednoduchšiu inštaláciu tlačových flotíl.

Dostupnosť

  • Nové rady HP A4 EcoSmart LaserJet 500 a 600 a rozšírené rady A3 LaserJet 700 a 800 budú dostupné od 1. mája 2019 u kvalifikovaných partnerov alebo priamo v HP.
  • Inovovaná séria HP A4 400 bude na Slovensku dostupná od 1. júna 2019.
Zdroj: TS

+