MojWindows

To, čo bolo pôvodne len naznačené sa zmenilo sa realitu. Kolekcia hier Halo tento rok vychádza vo verzii pre počítače. Microsoft to tento týždeň oficiálne potvrdil vo svojej relácii Inside Xbox a dlhoročnej konzolovej exkluzivite učinil rázny koniec.

Kolekcia Halo: The Master Chief Collection s nečakaným prídavkom na počítače dorazí ešte tento rok, hoci presný termín zatiaľ nepoznáme. Hry budú vydávané dávkovo, aby sa zabezpečila vysoká kvalita, stabilita a hrateľnosť, a aby vývojári 343 Industries mali dostatok času na prípadne opravy či zmeny.

Súčasťou kolekcie bude navyše aj nečakaný prírastok v podobe Halo:Reach. Tohto kúska sa dočkajú aj hráči na konzolách Xbox One, a to taktiež v graficky značne vylepšenej podobe – v prípade Xbox One X pôjde o parametre 4K, 60 FPS a HDR.

Práve Halo: Reach bude prvým dostupným kúskom, pričom vydanie tých ďalších bude prebiehať v chronologickom poradí. Ako presne bude vyzerať časový harmonogram nie je známe. Rovnako tak sa zatiaľ nikto nevyjadril k otázke ceny.

Každú hru z kolekcie bude prirodzene možné hrať úplne samostatne, čo vyplýva aj zo spôsobu individuálnej distribúcie. Obsahom vždy bude kampaň, režim pre viacerých hráčov, prispôsobiteľné režimy i módy Forge a Theater.

PC hráčov určite poteší aj skutočnosť, že kolekcia The Master Chief Collection bude dostupná cez Microsoft Store, ale aj cez obľúbený Steam. Z aktuálne dostupných informácií vyplýva to, že pre hranie bude nutné vlastniť účet v službe Xbox Live, no predplatné Xbox Live Gold nebude vyžadované.

Náš tip
Halo: Fireteam Raven – návrat do čias arkádových automatov
16.03.2019
Zdroj: Microsoft

+