MojWindows

To, že zoznam spätne kompatibilných hier na konzole Xbox One je pravidelne rozširovaný vonkoncom nie je prekvapivé, no to, že hra, ktorú Microsoft takto upraví bude okamžite sprístupnená zadarmo, to už  veru obvyklé nie je. Konkrétne sa jedná o titul Crackdown 2, ktorý medzi spätne kompatibilné hry pribudol koncom minulého týždňa.

To, že si ho každý záujemca môže z digitálneho Xbox obchodu stiahnuť úplne zadarmo možno súvisí s nedávnym vydaním tretieho pokračovania série, Crackdown 3, ktoré zo strany hernej komunity nezožalo ovácie a patrí skôr k priemerným oddychovkám.

Uvedenie Crackdown 3 na trh, s niekoľkodňovým predstihom, sprevádzalo sprístupnenie prvého dielu Crackdown úplne zadarmo. Akcia mimochodom trvá ešte stále, a práve v uplynulých dňoch sa ako bezplatný kúsok pridáva aj Crackdown 2.

Celé to teda pôsobí dojmom, že Microsoft sa chce zviesť na vlne nostalgie, trošku si tak spraviť u hráčov očko a ľudí zároveň možno aj trošku navnadiť na skúšku novinky Crackdown 3. Nech už sú úmysly akékoľvek, každá hra zadarmo určite poteší.

Ako dlho budú tieto kúsky dostupné zadarmo je otázne, preto ako vždy, poponáhľajte sa.

Pokiaľ by sa pri Crackdown 2 náhodou zobrazovala cena, pomôcť by mohlo obnovenie stránky, prípadne vyhľadanie priamo cez konzolu Xbox. 

11.03.2019

+