MojWindows

Spoločnosť ASUS oznámila spustenie predaja nových herných notebookov rodiny Strix, ktoré sú teraz dostupné s grafickými kartami Nvidia RTX 2060. V porovnaní s predošlou generáciou tak nové stroje majú ponúkať lákavejší výkon, čo je koniec-koncov celkom prirodzený vývoj.

Notebooky radu ROG Strix SCAR II sú na Slovensku dostupné v 17,3“ (GL704) a 15,6“ (GL504) prevedení. Vo výbave majú aj procesor Intel Core i7-8750H, displej s tenkými rámikmi, obnovovacou frekvenciou 144 Hz a odozvou 3 ms. K dispozícii je tiež 16 GB operačná pamäť DDR4 2666 MHz a 512 GB SSD úložisko.

Modely ROG Strix SCAR II GL504GV-ES020T a GL704GV-EV016T sú u nás v predaji za cenu 1 999 €, resp. 2 099 €. Bez najmenších problémoch ich nájdete v ponuke väčších eshopov. Kompletné špecifikácie nájdete v tabuľkách dole.

ASUS vyzdvihuje vylepšené chladenie

Značne vylepšený mal byť aj systém chladenia. ASUS avizuje vyššiu efektívnosť a nižšiu hlučnosť, čo sú presne tie atribúty, ktoré pri chladení očakávame. Chladenie HyperCool Pro obsahuje rozšírenú chladiacu dosku, ktorá absorbuje teplo a rovnomerne ho rozširuje, aby sa zabránilo prehrievaniu systému a teplota súčiastok čipovej sady nepresiahla 90 °C.

Súčasťou chladiaceho systému sú aj dva aktívne ventilátory a patentované lichobežníkové veko, ktoré má podľa výrobcu o 27% lepšiu tepelnú účinnosť v porovnaní s tradičnými notebookmi. Kombinácia týchto aspektov by mala, aspoň na papieri, poskytovať skutočne účinné chladenie aj pri dlhších herných maratónoch.

Herná klávesnica, štyri antény pre Wi-Fi a inteligentné zosilňovače

Strix SCAR II je vybavený hernou klávesnicou s technológiou HyperStrike Pro, ktorá okamžite reaguje na príkazy, ponúka technológiu N-key rollover a životnosť klávesov na úrovni až 20 miliónov stlačení. Spomínaná je aj zvýšená ergonómia, štyri zóny prispôsobiteľného podsvietenia a klávesové skratky.

Patentovaná technológia ROG RangeBoost využíva kombináciu štyroch antén, ktoré sú umiestnené v prednej a zadnej časti notebooku, aby neustále skenovala a vyberala optimálnu dvojicu pre pokrytie všetkých hluchých bodov.

Notebooky ROG Strix SCAR II obsahujú aj technológiu inteligentných zosilňovačov, ktorá monitoruje výstup zvuku a upravuje ho v reálnom čase. Výsledný zvuk má vďaka tomu mať zvýšený dynamický rozsah a hlbšie basy.

Technické špecifikácie – GL704

Technické špecifikácie – GL504

 

11.03.2019
Zdroj: ASUS

+