MojWindows

Windows 10 je už v úplnom základe, bez akéhokoľvek zásahu zo strany používateľa, proti vírusom a rôznym záškodníckym nástrojom chránený bezpečnostným riešením Windows Defender, no niekedy táto opatera môže byť až prehnaná a spôsobovať nepríjemnosti.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Či už ide o falošné upozornenia na potenciálnu hrozbu, kedy však napevno viete, že všetko je v poriadku, alebo potrebujete používať mierne modifikovaný súbor, ktorý sa ochrane nepáči, niekedy proste môžete potrebovať, aby Windows Defender dal určitému obsahu pokoj.

Nakoľko sa s ním v princípe nedá ľahko dohodnúť a “problematické” časti proaktívne blokuje alebo rovno odstraňuje, na rad prichádza pridanie výnimiek, respektívne vylúčení. Vylúčenia predstavujú používateľom spravovaný zoznam položiek, ktoré Windows Defender nemá kontrolovať. Do zoznamu sa dôrazne odporúča pridať len veci, o ktorých neškodnosti nemáte žiadne pochybnosti..

Výnimky môžete veľmi jednoducho spravovať cez hlavné centrum ochrany, aplikáciu “Windows Zabezpečenie”. To spustíte buď vyhľadaním cez ponuku Štart alebo cez systémové nastavenia v sekcii “Aktualizácia a zabezpečenie”.

V aplikácii “Windows Zabezpečenie” vyberte sekciu “Ochrana pred hrozbami a vírusmi”, nájdite možnosť “Nastavenie ochrany pred vírusmi” a kliknite na možnosť “Spravovať nastavenia”. Dostanete sa k ponuke rôznych nastavení zabezpečenia, kde je ešte potrebné nájsť sekciu “Vylúčenia” a kliknúť na “Pridať alebo odstrániť výnimky”.

 

Následne už len stačí kliknúť na veľké tlačidlo “Pridať vylúčenie” a vybrať aký typ obsahu chcete pridať do výnimiek – konkrétny súbor, celý priečinok, celý typ súboru (napr. .exe, .zip, .rar atď…) alebo proces. Systém vás vyzve na potvrdenie zmeny zoznamu vylúčení a máte hotovo. Pokiaľ pridáte priečinok, výnimka sa vzťahuje aj na v ňom umiestnené priečinky.

V zozname môžete samozrejme výnimky aj odstraňovať, nie len ich pridávať.

Windows 10 za najlepšiu cenu

26.02.2019

+