MojWindows

Microsoft ešte koncom minulého roka oznámil, že pre kancelársky balík Office a jeho jednotlivé aplikácie pripravuje naprieč všetkými platformami modernizáciu ikon. Nové ikony majú dostať tradičné aplikácie Word, Excel, PowerPoint, OneDrive či Outlook, ako aj aplikácie súvisiace so službou Office 365, ako je napríklad na komunikáciu orientované duo Microsoft Teams a Skype.

Nové ikony majú byť reprezentatívnejšie v modernom, platformovo čoraz prepojenejšom, svete. Posledný väčší redizajn ikon pre Office pritom prebehol ešte v súvislosti s Microsoft Office 2013. Microsoft v rámci prvotného ohlásenia zmeny avizoval, že k reálnemu nasadeniu dôjde počas nadchádzajúcich mesiacov, čo sa reálne začalo napĺňať v týchto dňoch.

Ikony pre základné aplikácie sú v podstate zložené z troch prvkov – farby, štvorčeka s písmenom reprezentujúcim názov aplikácie a identifikačného prvku, ktorý svojim tvarom a obsahom naznačuje účel danej aplikácie.

Pri Worde napríklad ide o modrú farbu, písmeno W a obdĺžnik (stránku) s náznakom riadkov. Ikona pre Excel zase kombinuje zelenú farbu, písmeno X a obdĺžnik (stránku) s náznakmi tabuliek.

Microsoft pôvodne uvádzal, že prvé na rad prídu mobilné a webové aplikácie, a hoci na mobilné aplikácie čas ešte len príde, webová zložka Office.com zmenami už prechádza. Z dostupných informácii vyplýva, že nové ikony sa objavujú postupne, zatiaľ boli pozorované v súvislosti s predplatnými Office 365 Business a Education. Prioritou sú zjavne biznis zákazníci.

Chvíľu preto potrvá, kým dôjde k úplnému nasadeniu nových ikon. Napriek všetkému je dobré vidieť, že Microsoft konečne začína so sľubovanými zmenami, hoci len pomalým tempom. Poradie pre redizajn by podľa všetkého malo byť nasledovné: web, mobilné aplikácie a až potom desktop.

28.02.2019
Zdroj: Neowin

+